Den helt osannolika historien om vigselringen som varit försvunnen i två år men hittades på Prästtjärns botten av Malte Winberg Östebo ligger högt upp på Jonas Rindefjells topplista av nyheter i Partille Tidning.
Den helt osannolika historien om vigselringen som varit försvunnen i två år men hittades på Prästtjärns botten av Malte Winberg Östebo ligger högt upp på Jonas Rindefjells topplista av nyheter i Partille Tidning. Bild: Viggo Marmin

Jonas Rindefjell: Du som läsare bestämmer Partille Tidnings framtid

Två år har gått sedan Partille Tidning återuppstod och den resan har varit både omtumlande och viktig. Nu är det dags för mig att gå vidare och lämna över stafettpinnen, skriver chefredaktör Jonas Rindefjell.

ANNONS
|

Det krävdes en hjärtstartare modell större när Partille Tidning återupplivades i september 2021. Med Stampen i ryggen gjordes en unik satsning på digital och lokal journalistik. Den resan har varit omtumlande. Och är viktig. Jag är glad att jag fått vara med om att ge nytt liv till Partille Tidning. Lokal journalistik behövs. Ju fler aktörer desto bättre. Under de här två åren har det hänt så mycket – som det gör i en kommun som växer så det knakar. Utan journalister hade många historier aldrig blivit skrivna. Och då handlar det naturligtvis om både salt och sött.

ANNONS

Bränder mitt i natten med människor som blivit av med allt. Skolelever som väckts av nyheten att deras klassrum brunnit upp. Men även alla som har ställt upp i lokalsamhället när krisen knackat på dörren.

På det rent personliga kontot är solskenshistorien om tioårige Malte som hittade en vigselring på botten av Prästtjärn en nyhet som jag kommer att bära med mig (i förhoppningsvis) resten av mitt liv. Vigselringen som låg i tjärnens djup i två år sitter nu åter på mitt vänstra ringfinger. Helt osannolikt och fantastiskt!

Två år har gått sedan återstarten och skaran av läsare till Partille Tidning växer sakta men säkert. Men i en mediebransch, som liksom många andra branscher har det tufft, kommer det att krävas en uppslutning för att bibehålla den lokala journalistiken. Det är du som läsare som till syvende och sist avgör Partille Tidnings framtid. Att du är beredd på att avstå två köpkaffe i månaden för att istället investera i lokal journalistik. Det kommer nämligen att krävas för att Partille Tidning ska fortsätta att utvecklas och stanna kvar och förmedla nyheter, dygnet runt alla dagar i veckan.

För egen del är det nu dags att hoppa på nästa utmaning i livet. Efter två år på posten som chefredaktör på Partille Tidning är det nu dags för mig att lämna över stafettpinnen. Jag vill tacka alla läsare som har varit och är med på resan. Nu kommer jag sälla mig till läsarskaran. Tillsammans gör vi skillnad i vår kära kommun Partille.

LÄS MER:”Nej men sluta!” – se när Årets Partillebo överraskas på jobbet

LÄS MER:Rami Bladlav är Årets Partillebo 2021

LÄS MER:Besöksmålen med högst betyg i Partille – gömd pärla i topp

ANNONS