Här är nya Partilleredaktionen med Daniel Claeson, Sara Höglund, Jonas Rindefjell, Shamiram Demir och Alfred Dikalow.
Här är nya Partilleredaktionen med Daniel Claeson, Sara Höglund, Jonas Rindefjell, Shamiram Demir och Alfred Dikalow. Bild: Mia Höglund

Partille Tidning tillbaka i en helt ny kostym

Partille Tidning är tillbaka. I dag är det premiär för tidningens nyhetssajt och nyhetsapp som enkelt kan laddas ner till mobil eller surfplatta.
– Med vår digitala bevakning kommer vi uppdatera med lokala nyheter från tidig morgon till sen kväll, alla dagar i veckan, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör.

ANNONS
|

För två år sedan gick Partille Tidning i graven. Nu återuppstår tidningen i ett helt nytt format.

Som ett led i återlanseringen firas under tisdagen återkomsten med en klassisk papperstidning. Men det blir ett unikt nummer. Planen är nämligen att stöpa nya PT i en helt digital kostym.

– Läsare efterfrågar i dag snabba nyheter och en uppdatering när saker och ting händer i kommunen. Med vår digitala bevakning kommer vi uppdatera med nyheter från tidig morgon till sen kväll, alla dagar i veckan. Vi kommer till och med ha nyhetstäckning under nätterna om det sker händelser av vikt, säger chefredaktör Jonas Rindefjell.

ANNONS

Satsning på lokal kvalitetsjournalistik

Utöver nyheterna på sajten och i appen kommer även Partille Tidning att ges ut tre dagar i veckan som e-tidning – tisdag, torsdag och lördag – för de läsare som uppskattar en sammanfattning av nyhetsflödet.

E-tidningar är en spegling av papperstidningar men i ett digitalt format som går att läsa i mobilen, på surfplattan eller på datorn. Om fyra veckor kommer det första numret lanseras och kunna läsas online.

Redaktionen och säljteamet har nyligen flyttat in i kontor i Partille centrum med fullt fokus på bevakning av Partille och dess olika kommundelar.

– Innehållsmässigt kommer ni som läsare förutom rena händelsenyheter att kunna läsa om lokala profiler, näringsliv, brott och straff, vad som beslutas i kommunen och hur detta påverkar invånarna, säger Jonas Rindefjell.

En unik satsning

Uppstarten av Partille Tidning är en del av Stampen Medias satsning på att vässa sin lokala bevakning av Storgöteborg. Johan Hansson, vd, ser fram emot att allt nu drar igång. Han menar att Partille är en stor och växande kommun där det sker mycket både inom näringsliv, idrott och kultur.

– Som lokal tidning kan vi bevaka dessa områden och vad som sker inom kommunen, både i det stora och det lilla där den lokala tidningen alltid ligger närmare frågorna och där vi känner våra läsare och vad de efterfrågar, säger han.

Att Partille Tidning nu återuppstår menar han är en närmast unik satsning.

– Det är såvitt jag vet helt unikt att det i Sverige idag startas en tredagarstidning på det här sättet. Tillsammans med våra läsare i Partille kommer vi att göra allt för att den här satsningen ska bli en succé.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS