Rammstein rullar in – slut på boenden i Partille

I kväll, torsdag, intar den tyska metalmaskinen Rammstein Ullevi för tre dagar framåt. I Göteborg är hotellpriserna hutlösa och alla Airbnb-boenden uthyrda. Hur ser det ut i Partille?

ANNONS
|

Tyska Rammstein, som i mångt och mycket kan kallas för världens just nu största metalband, landar i Göteborg för att spela på Ullevi inte bara en eller två utan hela tre gånger. Torsdag, fredag och lördag kommer att bli en tung och eldfylld sammankomst inför totalt runt 200 000 personer.

Många av dessa är inresande och de allra flesta behöver någonstans att övernatta efter konserterna. Storgöteborgs hotellutbud räcker inte riktigt till och priserna för ett dubbelrum har rört sig mellan 5 000 och 10 000 kronor vilket fått desperata besökare att försöka sig på privata alternativ.

Nästan fullt i Partille

På de mest populära uthyrningssajterna för privatboenden, Airbnb och Blocket Bostad, är det, vid en enkel sökning, lätt att konstatera att det funnits guld att tälja för den som kan tänka sig hyra ut ett rum, en lägenhet eller ett hus i Partille under den kommande helgen.

ANNONS

En ”normal” helg finns det mellan 10 och 15 boenden att hyra i Partille och priserna för två personer landar då mellan 700 och 1 500 kronor per natt. Samma sökning för natten mellan fredag och lördag, 29–30/7, visar att allt är fullbelagt förutom en villa i Ugglum som kostar 11 529 kronor för en natt.

Inne i Göteborg finns det enstaka rum i lägenhet att hyra och den som vill ha ett eget boende får söka sig ända till Floda för att kunna hyra till rimligt pris.

En miljardindustri

I en artikel i Göteborgs-Posten från tidigare i juli berättas att uthyrning av privatboende exploderat de senaste åren och numera är en miljardindustri. Talespersonen för Blocket Bostad, Fredrik Strömsten, säger så här om läget i Storgöteborg sommaren 2022:

– I Göteborgsområdet är den mest populära helgen i samband med Gothia Cup och Iron Maiden, tätt följt av fredagen 29 juli i samband med Rammstein och Kalasturnen. Därefter följer Way out west-helgen den 11–13 augusti. Under de populäraste semesterveckorna är medianhyrorna som högst.

LÄS MER:Laleh repade i Partille Arena inför konserten på Ullevi

LÄS MER:Teknikern Martin turnerar med rockbandet Europe – nu återvänder han till Partille Arena

ANNONS