Teknikern Martin turnerar med rockbandet Europe – nu återvänder han till Partille Arena

Martin Blomberg slutade på Partille Arena och åkte på turné med Europe.
– Det är VM i logistik, säger han och ser fram emot tisdagens spelning med Whitesnake i ”hemmaarenan”.

ANNONS
|

Han landade hemma i lägenheten vid tre-bläcket natten till måndag efter att ha först packat ihop Europes instrument i KB-hallen i Köpenhamn och därefter åkt buss till Göteborg. Trött men glad över att vara hemma en kort sväng.

– Sömnen? Ja, man sover ibland men den är inte direkt prioriterad. Om du är lättväckt som jag och sover med tio andra män i en buss som rullar på krokiga brittiska småvägar så är det inte alldeles lätt, säger Martin ”Styret” Blomberg som mellanlandar med de svenska hårdrocksgiganterna Europe som spelar förband till Whitesnake i Partille Arena under tisdagskvällen. En arena han känner som sin egen bakficka.

ANNONS

”Vår” arena är jättefin

Från det att Partille Arena öppnade till alldeles nyligen jobbade han nämligen som produktions- och säkerhetsansvarig i nämnd arena och det känns såklart lite speciellt att komma tillbaka.

– Det ska bli spännande, jag var förbi där idag och träffade mina gamla kollegor. Nu när jag har varit runt en del och sett andra arenor som kan jag konstatera att ”vår” arena i Partille är jättefin, säger han.

Jobbet han utför för Europe, gänget bakom bland annat monsterhiten ”The Final Countdown”, är att vara så kallad backline-tekniker. Han förklarar för en lekman så här:

– Jag ser till att artistens instrument och prylar packas upp, står på millimetern rätt, är stämda och fungerar. Varje dag på jobbet ser likadan ut och ansvaret är stort. Om basen inte skulle stämma så är det mitt fel.

VM i logistik

När konserten är slut så ska allt packas ner från scenen så fort som bara möjligt för att huvudakten Whitesnake i sin tur ska fram med sina instrument.

– Det är VM i logistik och vi har inte lång tid på oss. På sistone är vi nere på tio minuters ihoppackning.

Premiären för turnén skedde i Dublin den 10 maj och därefter följde en skumpig resa på landsvägar genom England, Skottland och Irland innan kosan styrdes till Tyskland via Danmark och nu Sverige. Men resan slutar inte här utan i Milano den 28 juni och då har ”Styret” och resten av Europes crew besökt Finland, forna öst-Europa, Schweiz, några festivaler och lite till. Är det inte lätt att kollra bort sig?

Oklart vilket land eller vilken stad

– Jo, det har faktiskt hänt. Det finns ju en klyscha om att vara på turné och vakna och inte veta i vilket land eller vilken stad du är i och efter någon vecka så blir det så. Det sitter en skylt med till exempel ”Manchester onsdag 18 maj” och jag kom på mig själv att tänka att det var skönt att den fanns. Annars hade jag inte riktigt vetat, skrattar Martin Blomberg.

LÄS MER:Så många såg Albin Lee Meldau i Partille Arena

LÄS MER:Fyndsugna sökte skydd från solen – på megaloppis i arenan

LÄS MER:Partille Arena enda stoppet i Sverige för rockjättar

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS