Fyndsugna sökte skydd från solen – på megaloppis i arenan

Helgen har bjudit på underbart väder, men vissa vill slippa solen en stund. Några av dem uppsökte skuggan och fyndade och sålde gamla grejer på megaloppisen i Partille arena på söndagen. Loppisproffsen Mikael och Kristina Alström var på plats för att kränga grejor för fjärde året i rad.
– Vi gillar gamla grejer, säger de.

ANNONS

Sol, glass och uteserveringar i all ära, men ibland får man ett annat typ av ha-begär. Det handlar om att göra klipp. Många människor i detta avlånga land älskar att gå på loppmarknader och köpa gamla grejer för en ringa slant.

Tusentals av dessa fyndjägare samlades när megaloppisen åter flyttade in i Partille arena.

Två våningsplan, 350 säljare och en uppsjö av folk i alla dess former förvandlade arenan till en modern variant av Vimmerby marknad, fast utan boskapsförsäljning och slagsmål mellan drängar då, förstås.

Mikael och Kristina Alström bor i Göteborg och är veteraner i megaloppis-sammanhang. De har haft ett stånd enda sedan evenemanget hölls i arenan 2018.

Deras bord med grejer är färggrant och består till största del av olika typer av leksaker.

Samlar själv

Lejonparten utgörs av leksaksbilar i alla dess former och det finns en självklar anledning till det.

– Det är jag som har intresset. Jag samlar själv sedan 20 år tillbaka och köper och säljer leksaksbilar och då blir det lätt några över som vi kan sälja här, säger Mikael Alström och fortsätter:

– Godbitarna behåller jag för mig själv, så att säga.

Trots att vädret var fint och det var helgen innan löning så upplevde paret inte att affärerna gick särskilt långsamt.

– Det är som det brukar, upplever jag, säger Kristina Alström.

Är det något särskilt som era kunder varit sugna på idag?

– Pokémonkorten har gått väldigt bra i år, de är fortfarande populära, säger Kristina Alström.

Loppisen bjuder på intressanta möten

När paret har tid över försöker de själva att åka på så många loppmarknader och gå i så många second-handbutiker som det bara går.

– Vi gillar gamla grejer!

I egenskap av säljare möter man många intressanta personer, förklarar Mikael Alström.

– Man möter mycket trevligt folk för de är i princip aldrig någon som är otrevlig. Det är många återkommande köpare, det blir så när man hållit på ett tag, säger han.

Partille Tidnings reporter tog sig runt på loppisen och pratade med några andra säljare, som var för blyga för att vara med på bild.

Heta fyndtipset

En av dem var Varbergsbon Sverker, som hade ett stort intresse för glas. Precis som många andra som säljer sina grejer har han hållit på ett tag. Närmare bestämt i decennier.

– Det har gått okej idag. Det går i vågor, i början av dagen var det en hel del folk men sedan dess har det lugnat ner sig lite.

Har du några tips när det kommer till att handla på loppis?

– Den som säger något först har redan förlorat. Det bästa är om man bara visar något och kunden öppnar munnen först. Då har man dem.

Har du själv gjort några riktigt bar klipp genom åren?

– Ja det får man säga – när jag träffade min fru!

Strax under 3 000 personer besökte megaloppisen under söndagen, vilket är ungefär lika många som var på plats när evenemanget hölls i november förra året.

– Många vill ju komma in tidigt, så därför är det störst flöde de första två timmarna. I dag har vi haft cirka 2 800 besökare, säger arrangören Christoffer Dagh.

LÄS MER:Här möter skådisen från "The Hobbit” Partilleborna

LÄS MER:Stort sug efter klipp – när Megaloppisen återvänder

LÄS MER:Megaloppis återvänder till arenan: ”Äntligen tillbaka”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS