Här är veckans toppnyheter 8-14 augusti

Succé för partillesonen A36 på den nya festivalen Oluffs galej och krögaren som bytte storstans krogar till en familjär arbetarrestaurang. Här är ett urval av Partille Tidnings mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Succé när A36 bjuder upp publiken på scen på Oluffs Galej

Allt klaffade när helgfestivalen Oluffs galej gick av stapeln för första gången. A36 och Annika Herlitz uppträdde, barn fick ansiktsmålningar och solen sken.

– Jag hoppas att det kan bli en tradition och att Oluff Nilssons väg kan bli en evenemang- och mötesplats för alla, säger Maria Dahl, kultursamordnare i Partille kommun.

Sex år med John Scott’s – nu blickar Mathias framåt

I sex år har Mathias Billberg drivit John Scott’s i Partille Arena. Minnena är många och ett tidigt har etsat sig fast.

– När lastbilen kom med möbler undrade jag vad jag hade gett mig in på, säger han och ser fram emot en höst med rekordmycket att göra.

ANNONS

Från storstadens krogliv till familjär arbetarrestaurang

Mitt i Brodalens industriområde i Partille ligger Lundströms kök och catering. Mannen bakom restaurangen heter Rickard Lundström och han möter snickare, elektriker och taxichaufförer varje dag. Han kan allas namn och han är här för att bjuda rejäl, vällagad husmanskost.

Allt fler säljer sina coronahundar

Under pandemins hemmasittande valde många att skaffa husdjur. Men i takt med att livet återgår till det vanliga har också suget efter en hund minskat. Hunduppfödaren Sarah Erichsen Torre från Partille är upprörd.

– Det är ansvarslöst att köpa en valp och sen inte kunna ta hand om den.

Stor skillnad på priserna hos tandläkarna i Partille

Priset för ditt tandläkarbesök kan skilja sig med flera tusen kronor beroende på vilken klinik du väljer att gå till. Partille tidning har jämfört priserna på tre av behandlingarna.

ANNONS