En man i 75-årsåldern åtalas för stöld i en elbutik i Partille.
En man i 75-årsåldern åtalas för stöld i en elbutik i Partille. Bild: Filip Landqvist

Elbutikens stamkund försökte stjäla varor under jackan – stoppades i dörren

En man i 75-årsåldern åtalas för stöld efter att ha avslöjats med att försöka stjäla flera varor till ett värde av 1 359 kronor. Mannen, som var stamkund i butiken, stoppades av personal och erkände direkt vad han hade gjort.
– Jag blev bara ledsen, ångerfull och skämdes, säger han i polisförhör.

ANNONS

Det var i slutet av februari i år som en butiksanställd fattat misstankar mot en av deras stamkunder, en man i 75-årsåldern. Samtidigt som han själv gått runt i butiken och pratat i telefon hade han sett hur mannen gick runt i butiken.

– Först gick han fram och frågade en i personalen om något, sen gick han tillbaka ensam ut i butiken mellan hyllorna. Jag ser hur han går omkring på elavdelningen, som han brukar göra, och såg då att han stoppade saker innanför jackan, säger den anställde senare i förhör.

Han berättar att mannen såg stressad ut och började gå ut från butiken. När han passerat kassorna så valde den anställde att ropa efter honom. Då såg han varorna innanför jackan.

ANNONS

Stölder kan ha pågått sedan i höstas

Den anställde frågade då mannen om det inträffade som sade att det är lika bra att det kommer fram och att han erkänner direkt.

De båda gick undan till personalutrymmet där stamkunden plockade fram varorna och lämnade tillbaka dem till butiken. Den anställde förklarade att de brukar ha mycket stölder i butiken och att han därför måste anmäla.

Polis larmades till platsen och förhör hölls med både stamkunden och den anställde, som menar att han fick känslan av när han pratade med mannen att stölderna skett innan och pågått sedan i höstas.

När stamkunden delgavs misstanke om stöld av polis erkände han på nytt brottet.

”Enkelt att sno dem”

Han förklarar att han känner butikspersonalen väl och därför hälsat på dem när han kommit dit. När han gått runt i butiken passerade han först varorna som han sedan snodde.

– Dessa varor ligger inne i butiken som gott och blandat och det är ingen personal som ser där. De är lätta att plocka på sig, det är frestande, inbjudande och enkelt att sno dem. Det är dyra grejer, säger mannen.

Han förklarar vidare att det är lätt att gå ut ur butiken utan att någon i personalen ser honom. Han hade aldrig för avsikt att betala för varorna han plockat på sig.

När han sedan var vid dörrarna på väg ut ropade en i personalen på honom som sedan kom och kramade om honom.

– Jag blev då inte rädd utan blev bara ledsen, ångerfull och skämdes, förklarar mannen i förhör.

Nu åtalas mannen vid Göteborgs tingsrätt för stöld.

LÄS MER:Elcyklar lockar tjuvar i Partille

LÄS MER:Stal för tusenlapp på Ica Maxi – får böta 26 400 kronor

LÄS MER:Barnfamilj stoppades – mannen försökte stjäla kläder i Allum

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS