Bajsbingo, brandmän och betsel – succé för Partille Ridklubbs öppna stall

Folk började köa redan innan de öppnade. Och när allt var över kunde Partille Ridklubb glädjas åt ett mycket välbesökt nationaldagsfirande.
– En succé, vi är jätteglada, säger arrangören Malin Wallander.

ANNONS
|

Har du testat bajsbingo? Inte? Du hade chansen på Öppet stall på Partille Ridklubb på nationaldagen där ponnyn Leo under ledning av Josefine Wallander placerades i ett område med rutnät. Den ruta Leo sedan bajsade i fick bingo. Det fanns bara ett problem ...

– Han bajsade aldrig. Vi fick göra om tävlingen till att den ruta han stod i när tiden gick ut vann, skrattar Malin Wallander, en av de många som låg bakom Öppet stall.

Mer folk än väntat

Innan pandemin så hade den populära ridklubben liknande samlingar i lokalerna vid Kåsjön men i år bestämde de sig för att slå på stora trumman och bjuda på rejält firande på nationaldagen.

ANNONS

– Folk kom redan innan vi hade öppnat och en stund kändes det som att vi hittat alla barnfamiljer i hela Partille. Det kom mycket mer folk än vi trodde, säger Malin Wallander.

Populärt med ridning

Ponnyridningen var, precis som vanligt, höjdpunkten för alla barn på plats men det bjöds också på annat. Öjersjö Räddningstjänst var på plats med brandbil och ambulanser, lotterier, grill och en kortare föreläsning av hoppryttaren Lisa Nyhus om hur hon tränar sin häst. I det stora hela en jättesuccé och ett tecken på att ridning är väldigt populärt i Partille.

– Intresset är mycket större än vad vi kan möta upp men vi försöker utveckla verksamheten och växa i lagom takt. Vi behöver både fler hästar och personal och det får inte gå för fort, säger Malin Wallander.

LÄS MER:Så hamnade en 1 400 år gammal bautasten i Partille

LÄS MER:Efterlängtad ridväg ska binda ihop två ridklubbar

ANNONS