Ridklubben i Partille har i flera år försökt få kommunen att hjälpa till med att anlägga en ridväg för sina hästar, nu ser det ut som deras önskan kan bli verklighet.
Ridklubben i Partille har i flera år försökt få kommunen att hjälpa till med att anlägga en ridväg för sina hästar, nu ser det ut som deras önskan kan bli verklighet. Bild: Shamiram Demir

Efterlängtad ridväg ska binda ihop två ridklubbar

ANNONS

LÄS MER:Partille ridklubb hoppas på ny ridväg

Partille ridklubb har länge önskat sig en ridväg som är som en slinga och inte en väg där hästarna måste vända tillbaka samma sträcka. Det skulle göra mycket för ridturen och för hästarna, som skulle få en större variation i sin träning. Det skrev Partille Tidning om för några veckor sedan.

Partille ridklubb har tillsammans med Stålebo ridklubb, som ligger i Lerums kommun, lämnat in en önskan om att Partille kommun ska bistå med en tredjedel av kostnaderna på cirka tre miljoner kronor för att anlägga en väg. Önskan har nu bifallits och tjänstemännen har på sitt bord att se över möjligheterna att binda ihop de båda kommunerna via en ridväg. Vägen är tänkt att börja vid skogarna kring Maderna, ovanför där Vildmarksleden och Bohusleden delar på sig, och sträcka sig cirka tre kilometer hela vägen till Råhult.

– Vi är i ett väldigt tidigt skede ännu. Så det är klart att det kan stöta på bekymmer, säger Ellinor Höggren, markförvaltare på samhällsbyggnadskontoret.

Kommunen bidrar med en tredjedel av kostnaden

Marken där vägen ska anläggas är kommunal. Det kan krävas särskilda tillstånd eftersom det är våtmarker i skogarna. Kommunen är medfinansiär och har i sin budget att satsa cirka 800 000 kronor för de två första åren då vägen ska anläggas. Därefter är det underhåll av vägen med cirka 30 000 kronor om året.

Tjänstemännen ska nu förbereda ärendet.

– Vi hoppas på en förprojektering under nästa år, säger Ellinor Höggren.

Ellinor Höggren: ”Får man ihop det här så tror jag det kan bli riktigt bra.”

Nu ligger det på ridklubbarna att själva ansöka om medel via olika projekt. Får de inte de tänkta pengarna om cirka två till tre miljoner kronor blir det ingen ridväg, eftersom kommunen är med som medfinansiär.

Ridklubben i Partille har även tidigare ansökt om stöd från kommunen, men då nekats med motiveringen att det inte fanns pengar i budgeten. Men nu ser alltså deras önskan om en ridväg ut att bli sann inom ett par år.

– Då knyter man ihop dem här två ridklubbarna. Får man ihop det här så tror jag det kan bli riktigt bra, säger Ellinor Höggren.

LÄS MER:Skördefesten i Lexby lockade storpublik

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS