Den röda pilen visar den parkeringsplats där boende kan hämta vatten under tiden försörjningen till deras hus är avstängd.
Den röda pilen visar den parkeringsplats där boende kan hämta vatten under tiden försörjningen till deras hus är avstängd. Bild: Google maps

Vattenläcka vid Gamla Prästvägen

En akut vattenläcka upptäcktes av Partille kommun under måndagen.
Lagningsarbetet inleddes under tisdagen och initalt var kommunens plan att vattnet skulle stängas av men det behövde aldrig göras.

ANNONS
|

Det var under måndagseftermiddagen som Partille kommun meddelade att det upptäckts en akut vattenläcka uppstått på Gamla Prästvägen i Furuskog.

Arbetet med att åtgärda läckan var då planerat att påbörjas under tisdagsmorgonen, vilket man trodde skulle påverka tillgången till dricksvatten hos flera av hushållen på Gamla Prästvägen.

Vatten går att hämta på parkeringsplats

”Arbetets omfattning gör att vi behöver stänga vägen mellan Gamla Prästvägen 13 och Gamla Prästvägen 8”, skrev kommunen i ett servicemeddelande på måndagen.

Boende i området hänvisades till att hämta vatten från tappstället på parkeringsplatsen som ligger mellan Nedre Fruskogsvägen, Gamla Prästvägen och Tiondevägen.

Men på tisdagen meddelade kommunen på sin hemsida att vattnet inte behövde stängas av:

ANNONS

”Efter besiktning av vattenläckan vid Gamla Prästvägen bedömer kommunen att den vattenavstängning som planerades på onsdagen den 25 januari inte är nödvändig. Grävarbetet slutförs och schakten återfylls”, står att läsa på kommunens hemsida.

LÄS MER:Fridas tvåårige son fick upp barnlåset på spisen – startade brand

LÄS MER:Så går renoveringen – efter storbranden i Björndammen

LÄS MER:Hon blir ny samhällsbyggnadschef

ANNONS