Monica Daxler blir ny samhällsbyggnadschef i Partille. Hon tillträder i april.
Monica Daxler blir ny samhällsbyggnadschef i Partille. Hon tillträder i april. Bild: Privat

Hon blir ny samhällsbyggnadschef

Nu har Partille kommun beslutat vem som ska efterträda Sofia Hellberg som samhällsbyggnadschef. Den nya förvaltningschefen, som tillträder i april, heter Monica Daxler och har rekryterats från Göteborgs stad.
– Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med alla kompetenta människor och fortsätta att skapa förutsättningar för att Partilles livsmiljö ska utvecklas, på alla nivåer, säger hon.

ANNONS
|

I oktober gick Västra Götalandsregionen ut med att man anställt Partilles samhällsbyggnadschef Sofia Hellberg som ny infrastruktur- och kollektivtrafikchef för regionen.

Sen dess har Partille letat efter en efterträdare till Hellberg och nu har man hittat rätt.

Den nya samhällsbyggnadschefen tillträder den 19 april och heter Monica Daxler.

Daxler jobbar idag som avdelningschef för detaljplaneavdelningen på stadsbyggnadsförvaltningen i Göteborgs stad.

Glada över rekryteringen

I ett pressmeddelande uttrycker Partilles kommundirektör Bengt Randén glädje över rekryteringen.

– Vi är väldigt glada att kunna hälsa Monica välkommen till Partille kommun. Monica är en mycket erfaren ledare med bred och djup kunskap kring samhällsbyggnadsfrågor och kommer kunna bidra på ett bra sätt i vår organisation, säger han.

ANNONS

Kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M) tror att hennes kompetens kan vara till stor hjälp i ett Partille som växer så det knakar.

– Partille är inne i en expansiv fas och håller på att växa till förstad, vilket innebär både stora möjligheter och utmaningar när det gäller samhällsplanering. Det känns väldigt bra att få med Monica och hennes kompetens på vår fortsatta resa, säger hon.

Nya chefen peppad på uppdraget

Monica Daxler ser fram emot sitt nya uppdrag och hoppas att hon i sin nya roll kan förstärka de positiva värden som hon upplever finns i Partille.

– Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med alla kompetenta människor och fortsätta att skapa förutsättningar för att Partilles livsmiljö ska utvecklas, på alla nivåer. Det finns en stor potential och kraft i Partilles stadsutveckling med engagerade aktörer och aktiva medborgare. Det finns också ett härligt levande förenings-, sport- och kulturliv som är en stor tillgång. Jag hoppas, i min nya roll, kunna bidra till dessa positiva värden.

LÄS MER:Connys hus är ”borta” på ritningar över Björnekulla

LÄS MER:Franska ägarna i Partille – diskuterade Kyrktorget

LÄS MER:Inget byggpris i Partille – för tredje året i rad

ANNONS