Världskänt Twitterkonto prisar Monas maskros

Alla i Partille har sett maskrosen på Oluff Nilssons väg. Nu är den på väg ut i världen. I veckan uppmärksammade Twitterkontot #WOMENSART muralmålningen av Mona Caron.

ANNONS
|

På Twitter har konstkontot #WOMENSART lyckats skaffa sig en halv miljon följare på att berätta om framstående kvinnliga konstnärer världen runt. En bild, en liten text ger möjlighet för följare att ta del av all möjlig kvinnlig konst och i veckan hade turen kommit till Partille och den schweiziska muralmålaren Mona Caron.

Maskrosen, som målades på fasaden till Oluff Nilssons väg 8 under festivalen Artscape Saga 2019, visas på kontot och kommentarerna låter inte vänta på sig. Samtliga är positiva och tycker att muralmålningen ”gör något fult fint” och användaren Viktor Ragnemar berättar att hans bror varit med och hjälpt till när målningen skulle på plats.

ANNONS

”Vi behöver mer av detta”

– Den blåser mig av stolen varje gång jag ser den, säger han och får medhåll av Steven Ray från USA som säger:

– Fantastiskt. Vi behöver mycket mer av detta.

Lanny Ziering från Berlin kommenterar att målningen är vacker och undrar var den finns, han får snart svar att den kan ses i Partille, Sweden. Och användare 88FordwychRoad, en boende på gatuadressen i London, går steget längre och skickar bilden vidare till föreståndarna för London-områdena Brent och Camden.

– En idé för att förbättra gamla, fula hyreskomplex? skriver han.

LÄS MER:Politik och langos vid Oluff Nilssons väg

LÄS MER:Då spelar A36 på hemmaplan – kommunen startar dagfestival

ANNONS