Då spelar A36 på hemmaplan – kommunen startar dagfestival

Musik, teater, schack, ponnyridning och mycket mycket mer. 13-14 augusti håller kommunen sin första festival, Oluffs Galej, för barn och unga i området runt Oluff Nilssons väg. Med A36 som grädde på moset.
– Äntligen blir det av, säger Maria Dahl, kultursamordnare.

ANNONS

Vid vad som fortfarande är en byggarbetsplats men som lagom till sommaren ska stå klart som aktivitetsområde möter kommunens Maria Dahl upp.

– De har lovat att allt ska stå klart till festivalen, säger hon och pekar upp mot en gräsklädd sluttning där det är tänkt att publiken ska sitta den 13-14 augusti då den första festivalen i området ordnas.

Som en del i projektet Hållbart Partille satsas extra på att stärka vissa områden i Partille och festivalen är en del i detta arbete. Enligt Maria Dahl har planerna funnits länge och i och med den nya satsningen och den nya aktivitetsytan så sätts de äntligen i verket.

ANNONS

A36 är dragplåster

– Det blir en dagfestival där hela området används till allt från schack och ansiktsmålning till träning och scenframträdanden. Räddningstjänsten är på plats och visar upp sig och vi är naturligtvis jätteglada att A36 tackat ja till att uppträda.

A36, rapparen med 2021 års mest spelade låt ”Samma gamla vanliga” och som om en vecka kan vinna grammis, är uppvuxen i området och en viktig förebild för alla som vill framåt. I sommar är han ute på en rejäl turné och i augusti är alltså ett av stoppen hans verkliga hemmaplan i Partille.

– Han är jättestor i området och en av fritidsledarna i projektgruppen berättade att han hjälpt A36 in i studion när han inte ens hade startat sin karriär. Det är fantastiskt och viktigt att han vill komma hit och spela.

Ska bli tradition

Festivalen är döpt till Oluffs Galej efter området som i sin tur är döpt efter Oluff Nilsson som var den första kända person som köpte Partille Herrgård 1583 för 18 ½ daler silvermynt och två oxar. Planen är att den ska bli återkommande.

– Det känns som vi är med och skapar en fantastisk tradition som kan växa över tid och bli ännu ett av Partilles guldkorn och besöksmål, säger Maria Dahl.

Oluffs Galej 13-14 augusti

Program i korthet:

Konsert med A36.

Musik med Annika Herlitz Disneyshow.

Hur långt når Alfons? Teater, familjeföreställning.

Freestyle phanatix dans och beatbox.

Naturtid med lekar och grilla pinnbröd samt äpplen över eld.

Ansiktsmålning, karikatyrteckning, ponnyridning.

Bibliotekets hörna med hängmattor och juicebar.

Generation Chess

Räddningstjänsten

Hundpolisen

Streetgames och aktiviteter med föreningar.

LÄS MER:Utegym och boulebana – nu byggs nya aktivitetsområdet

LÄS MER:Här är Partilles mäktigaste personer – plats 1-10

LÄS MER:Miljonsatsning på områdesteam – riktar in sig på otrygga områden

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS