Politik och langos vid Oluff Nilssons väg

Tack vare ett initiativ från politiskt engagerade ungdomar besökte politikerna Oluff Nilssons väg under gårdagen. Med langos, tält och politiksnack hoppas man kunna lyfta det låga valdeltagandet i området.
– Som politiker måste man inse att man ska vara där folk är, säger Daniel Kristoffersson (S).

ANNONS

I kommunvalet 2018 var valdeltagandet i distriktet Oluff Nilssons väg 64,2 procent, vilket var avsevärt mycket lägre än genomsnittet i Partille kommun, vilket var 85,9 procent. Detta vill såväl politiker som andra politiskt engagerade ändra på. Tack vare några driftiga ungdomar med intresse för politik dök flera politiker upp för att möta potentiella väljare under onsdagen.

– Det är riktigt trevligt att så många partier kunde vara här, säger Hanny Al Saab som kommit hit med sin bror Ranny. Hanny har precis gått en demokratikurs där han och andra ungdomar fått lära sig mer om demokrati tack vare projektet områdesteamet. Det var under den här kursen som idén föddes att bjuda in politikerna till Oluff Nilssons väg.

– Det här blir ett tillfälle att få prata med politiker och förstå olika åsikter. Jag tycker att det skulle vara mer av sådant här. Exempelvis har vi ett problem med klotter och därför skulle man kunna införa en klottervägg där folk kan klottra istället. Här får jag möjligheten att föreslå det direkt till politiker, säger Hanny.

Har inte bestämt sig än

Joakim bor på Oluff Nilssons väg och han har också kommit hit för att prata med politiker idag. För honom är det viktigt att tryggheten kommer upp på dagordningen.

– Jag tänker speciellt på tjejen, det känns inte tryggt att gå hem på kvällarna. Jag tror att man skulle behöva se mer blåljuspersonal här, säger han och berättar att han fortfarande inte bestämt sig för hur han ska rösta i kommunvalet.

Vill möta väljare

Daniel Kristoffersson företräder Socialdemokraterna i Partille och sitter som andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Han uppskattar dagens arrangemang.

– Det här är ett jättebra initiativ. Som politiker måste man inse att man ska vara där folk är, vi kan inte bara synas på de lättillgängliga ställena. Det här är också ett sätt att få olika åldersgrupper och samhällsklasser att engagera sig, säger han och menar att det är först i mötet med människor som politiken blir verklig.

LÄS MER:Extra valfokus på lektionerna för förstagångsväljarna på Partille gymnasium

LÄS MER:Elever besökte riksdagen under studieresa till huvudstaden

LÄS MER:Valarbetare letar röster mitt i shoppingen – irriterar väljarna

ANNONS