Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En traktor tappade en gripklo på en förening i Partille. Nu är olyckan anmäld till Arbetsmiljöverket. Bild: Rebecka Kvint
En traktor tappade en gripklo på en förening i Partille. Nu är olyckan anmäld till Arbetsmiljöverket. Bild: Rebecka Kvint

Traktor tappade gripklo – förening anmäler olyckstillbud

Traktorn hämtade hö med sin gripklo. Väl framme vid foderstationen lossnade allt. Nu anmäler en förening olyckan till Arbetsmiljöverket.

I början av november körde en traktor tillhörande en förening i Partille omkring på föreningens område. Planen var att förflytta balar av hö från ett ställe till ett annat. Själva upphämtningen gick utan bekymmer och traktorn körde sedan cirka 100 meter till avlämningsplatsen.

Anmälan enligt lag

Väl framme lossnade plötsligt traktorns gripklo som höll i höbalen och allt föll till marken från ungefär tre meters höjd. Ingen människa kom till skada under händelsen men Partilleföreningen anmäler nu olyckstillbudet till Arbetsmiljöverket.

Det är den tillförordnade verksamhetschefen för föreningen som anmäler tillbudet som klassas som en händelse med ”fallande/flygande föremål”. I Arbetsmiljölagen kapitel 3 paragraf 3 står att ”tillbud som inneburit allvarlig fara för liv eller hälsa” ska anmälas.

LÄS OCKSÅ: Jonseredsföretag får kritik av Arbetsmiljöverket – saknar rutiner

LÄS OCKSÅ: Stort företag i Partille får kritik för osäkra truckar

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.