Ett stort företag i Partille får kritik från Arbetsmiljöverket. Hanteringen av truckar är undermålig.
Ett stort företag i Partille får kritik från Arbetsmiljöverket. Hanteringen av truckar är undermålig. Bild: Fredrik Persson

Stort företag i Partille får kritik för osäkra truckar

Dålig kontroll av truckar och en bristande översyn av arbetsmiljön. Arbetsmiljöverkets inspektion av ett stort företag i Partille visade på fel som måste rättas till.

ANNONS
|

Företaget, som är del av en kedja som finns i hela Sverige, fick besök på sin filial i Partille i början av oktober. Arbetsmiljöverket gjorde sin inspektion och hittade en del fel som de i en skrivelse till företaget kräver att få åtgärdade inför en uppföljande inspektion i december.

Dålig kontroll av truckar

Främst handlar det om att företagets hantering av sina truckar inte uppfyller verkets krav på säkerhet. Företaget har ett stort antal truckar men ingen av dem har genomgått den årliga tillsyn som krävs och det saknas en undersökning för hur truckarnas utformning påverkar förarens arbetsmiljö.

Detta, samt det faktum att det centrala arbetsmiljöarbete som görs inom företaget i Sverige i stort behöver kompletteras med en lokalt utformad kontroll, ska åtgärdas å det snaraste och resultatet ska visas upp på Arbetsmiljöverkets uppföljning i december.

ANNONS

LÄS MER:Partierna i Partille om äldrevården – så vill de göra den bättre

LÄS MER:Risk för belastningsskador – äldreboende i Partille får kritik

ANNONS