A36 gjorde supersuccé på Way Out West när han tillsammans med några andra heta rappare spelade på Höjden.
A36 gjorde supersuccé på Way Out West när han tillsammans med några andra heta rappare spelade på Höjden. Bild: Daniel Claeson

Se när A36 gör dundersuccé på Way Out West

A36 fullkomligt välte Way Out West där han, tillsammans med ett gäng andra rappare, var bland de första att spela.
Partille Tidning var på plats under succén.

ANNONS
|

Slottskogen låg inbäddad i ett underbart sensommarsolsken när Way Out West, Göteborgs stora stadsfestival, var tillbaka efter tre år i coronaträda. En publik som kalvar på grönbete och tjockt med folk hela vägen ner till Linnéplatsen borgade för att Partilles finest, A36, skulle kunna få publiken på gott humör när han tillsammans med bland andra Sarettii och Baby Mala startade sin konsert på Höjden-scenen redan klockan 17.15.

När Partille Tidning anlände till scenen som ligger en aning offside på festivalområdet en halvtimme innan konsertstart så var det långt ifrån fullt. Men när klockan gick över 17 så fullkomligt vällde publiken in och när Baby Mala drog igång på pricken 17.15 så var stämningen ordentligt peppad.

ANNONS

Publiken skanderade ”A36!”

Hon följdes av Shiiro och Sarettii, ytterligare två rappare som är på gång att klättra på Spotify-listorna, men när Sarettii gått av scenen så började det tätt ihopträngda gänget framför scenen att skandera ”A36! A36!” och bara sekunder senare stod Oluff Nilssons allra största stjärna och tog emot jubel. Han fick en halvtimme på sig och när tonerna till ”Motorola” drog igång så gick en våg genom publiken som lyckades trampa ner det gräs som tidigare funnits framför Höjden-scenen.

Och när ”Samma gamla vanliga” kom som avslutning så var folkhavet som knödde framför kravallstaketet så i gasen att det såg ut som en stor, mycket rörlig amöba. Partille Tidning var såklart på plats och filmade det som måste ses om en dundersuccé för en av Sveriges just nu hetaste rappare.

På lördag, den 13/8, packar A36 och hans gäng upp sina grejer på scenen vid Oluff Nilssons väg där Partille kommun arrangerar den första upplagan av festivalen Oluffs Galej. Då får vi se om Partilleborna ansluter lika mangrant som Way Out West-publiken.

LÄS MER:Trots succén – A36 är samma gamla vanliga

LÄS MER:A36 hyllar ”teamet” – tillbaka med ny musik

ANNONS