Trots succén – A36 är samma gamla vanliga

Från att lattja med kompisar i studion i Kulturum till att vara Sveriges mest spelade artist. För A36 tog det bara ett år.
– Jag har alltid haft det i mig, säger han och berättar om hur allt startade på Oluff Nilssons väg.

ANNONS
|

Han rullar upp för den lilla backen mot Björndammens Torg, parkerar sin silvermetallic och pekar upp mot torget. Här och nere på Oluff Nilssons väg har han sin familj, mellan områdena har han vuxit upp och här har han haft det bra.

– Vi är ett tajt gäng, jag har haft mina polare länge och de är med mig fortfarande. En kompis är min tour manager, andra gör annat. Jag försöker hålla det inom kretsen, säger A36 som egentligen heter Geivar och som på bara ett år och med fem egensläppta låtar lyckats samla på sig 50 miljoner streams på Spotify.

ANNONS

LÄS MER:Kulturum redo att ta emot publiken igen

Samma gamla vanliga låg etta i somras

Merparten av dessa är sommarplågan Samma gamla vanliga som under en dryg månad i somras låg etta på listan över Sveriges mest spelade låtar. En sensationell utveckling för någon som ett tag trodde att han slarvat bort sin förmåga.

– Min pappa har varit på mig om att ta vara på min talang för musik och konst men det var på väg att inte bli så. Jag hade tänkt börja plugga till ljudingenjör när jag släppte första låten Alien.

Alien kom till när några kompisar tog in honom i studion i Ungdomens hus i Kulturum. Mest för att hänga och lattja men förmodligen också för att kolla om han faktiskt hade något att komma med. Det hade han.

– Jag letade beats på Youtube, hittade ett jag gillade och gjorde Alien. Vi släppte den själva och den funkade direkt. ”Är du förvånad?” sa mina kompisar.

Bor kvar i Partille

Lite förvånad var han allt, trots känslan att han alltid haft något så trodde han inte att allt skulle gå så snabbt. En känsla som förstärktes när Samma gamla vanliga började ta fart under våren för att explodera i somras och höras exakt överallt. Den har tagit honom ur ”nybörjarligan”, branschen drar i honom från alla håll och han blir igenkänd när han rör sig ute. Ändå känner han sig som, just det, samma gamla vanliga Geivar.

– Det har inte förändrat mig alls tror jag. Jag umgås med samma vänner, jag bor på fortfarande i Partille och pengarna jag tjänar lägger jag på att göra livet bättre för familjen.

Siffran 36 i artistnamnet A36 står för avslutningen i postnumret för Oluff Nilssons väg och både familjen och området där han vuxit upp är fortsatt viktigt för honom. Han gör sitt bästa för att representera på bästa sätt och vet med sig att han är förebild för många som vill följa i hans fotspår.

A36 knåpar ihop sitt debutalbum

– Jag är Oluff Nilsson och Oluff Nilsson är jag, det är många som visar stolthet över det jag lyckats med. Förr ville man bli fotbollsproffs, nu är det rappare som gäller. Jag vet en tre, fyra från området som vi snart kommer att få höra mycket av. Det är kul att kunna inspirera, säger A36 när han går ur bilen efter en några minuter lång tur från Björndammen till parkeringen vid de fyra höghusen på Oluff Nilssons väg.

Han går vant över vägen och visar var han vill bli fotograferad. Här finns både hans historia och framtid, den sistnämnda består i första hand av att göra klart och samla ihop låtar till ett debutalbum. Och, såklart, att för första gången komma ut och möta sin publik. Han har slagit igenom mitt i en pandemi och så gott som aldrig spelat live. Efter den 29 september är det fritt fram för konserter och nu ska en turné bokas.

– Det vore najs att spela här mellan husen, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS