Partille kommun, här på besök hos Anotiv AB, når målet gällande företagsklimat.
Partille kommun, här på besök hos Anotiv AB, når målet gällande företagsklimat. Bild: Partille kommun

Så bra är Partilles företagsklimat – 140 företag har svarat

Partilles Nöjd-kund-index hamnar på 74 när 140 företagare svarar på hur de blir bemötta i kommunen.
– Vi har nått vårt mål, säger kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse.

ANNONS

Varje år gör Sveriges kommuner och regioner mätningen Öppna jämförelser: Företagsklimat för att mäta hur nöjda en kommuns företagare är med kommunens bemötande. Resultatet presenteras i en siffra mellan 0-100 som graderar ett så kallat nöjd-kund-index, NKI.

I resultatet för 2021 visar Partille kommun framfötterna och hamnar på NKI 74 (70-80 räknas som högt) vilket placerar Partille på fjärde plats i Göteborgsregionen med Mölndal, Lilla Edet och Kungälv framför sig.

Når målet precis

NKI 74 är exakt det resultat som Kommunstyrelsen satte som mål för 2022 och ordförande Marith Hesse är nöjd med att det uppnåtts.

– Det är tillfredsställande att vi som kommun sätter mål som vi sedan uppnår. Jag vill tacka alla våra verksamheter som arbetar hårt med att utveckla servicen till våra företag ytterligare, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS

Dialogen viktig

Marieke Wollter, näringslivsansvarig i kommunen, är tydlig med att det är viktigt för kommunen att ha en god dialog med alla företag. Och då menar hon alla företag.

– Alla är viktiga för oss, från soloföretagaren till arbetsgivare med flera hundra anställda. För att skapa tillfällen till dialog arrangerar och deltar vi årligen vid ett stort antal företagarevent som företagsluncher, företagsbesök, näringslivskvällar och nätverksträffar, säger hon.

LÄS MER:Leilas nya giv – höja värdet på din bostad

LÄS MER:Här är Partilles mäktigaste personer – plats 1-10

LÄS MER:De kammade hem priset för Årets utvecklingsföretag i Partille

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS