Priset delades ut igår under näringslivskvällen.
Priset delades ut igår under näringslivskvällen. Bild: Partille Kommun

De kammade hem priset för Årets utvecklingsföretag i Partille

I år fick två företag kamma hem vinsten för Årets utvecklingsföretag i kommunen. Ett av dessa var Bricks and Lime AB.
– Att medarbetarna har ett genuint intresse för det dem gör är viktigt, säger Henrik Trygg, vd för företaget.

ANNONS
|

Priset för Årets utvecklingsföretag delades i år inte ut till en, utan två vinnare. Priset går till potentiella tillväxtföretag och delas ut i regionens 13 kommuner och ska skapa förutsättningar för näringslivet. I år blev det Bricks and Lime AB och BlueOrbis som kammade hem vinsten.

Marieke Wolter, näringslivsansvarig i Partille kommun, berättar att båda företagen har välfungerande koncept, goda framtidsutsikter inom sina branscher och värdiga vinnare av utmärkelsen.

– Det var ett jämnt lopp mellan företagen, konstaterar hon.

Vill ge lokala företagare en knuff

De två vinnarna får även ta del av varsitt ettårigt medlemskap hos Expedition Framåt, ett tillväxtprogram framställt av Business Region Göteborg till ett värde av cirka 10 000 kronor.

ANNONS

Marith Hesse, (M), kommunstyrelsens ordförande i Partille, säger att man vill med priset ge framgångsrika lokala företag en knuff men även en chans att få finslipa sin strategi för lönsamhet och utveckling.

– Tillväxt som skapar arbetstillfällen är en förutsättning för välfärden.

Bricks and Lime AB arbetar med fasadrenovering. När det gäller omsättning har företaget haft en stor tillväxt, men priset motiverades även med att de arbetar med en tydlig affärsidé och på ett modernt sätt i en traditionell bransch.

– Det var roligt att höra att vi vann, det har bara varit lite svårt att greppa för alla är inte så engagerade i näringslivet, säger Henrik Trygg, vd och projektledare hos Bricks and Lime.

Viktigt med engagemang

Att företagets medarbetare visar ett stort engagemang är en viktig grund för att tillväxten ska gå bra berättar han och tror att det är en av faktorerna till vinsten.

– Att medarbetarna har ett genuint intresse för det dem gör är viktigt.

LÄS MER:Nytt företag startar i Partille : Pedersen Medical AB

LÄS MER:Partilleförening ger jobb till unga med funktionsvariationer

LÄS MER:Adnan från Syrien syr igen – är Partille kommuns egen skräddarmästare

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS