Robert hörde inbrottstjuvarna ta sig in – slog larm

Under natten till söndag fick polisen larm om flera inbrott i Partille. En av de drabbade är Robert Wunsch som själv slog larm när han hörde hur inbrottstjuvarna bände i dörrarna.
– Jag satt uppe och kollade på tv när det började, ljudet fortplantar sig lätt i de här gamla husen, säger han.

ANNONS

Det var inte första gången Robert Wunsch hörde ljudet av en dörr som bryts upp, han kände igen ljudet mycket väl från tidigare gånger då inbrottstjuvar försökt ta sig in i deras bostadshus.

Det var vid ettiden under natten till söndag när han satt och kollade på tv som han hörde det igen.

– Jag satt uppe när de börjar bryta i dörrarna, ljudet fortplantar sig lätt i de här gamla husen. Jag ringde polis och väktare direkt men de hann ändå fly, säger han.

När de kom till platsen visade det sig att inbrottstjuvarna försökt ta sig in i hans källarförråd. Hänglåset var uppbrutet och alla tillhörigheter var kastade runtomkring i rummet.

ANNONS

”Verkar vara desperata”

Polisen sökte med hundar i området men ingen gärningsperson hittades. Gärningsmännen misstänks ha försvunnit ut genom en bakdörr.

Inget hann däremot bli stulet tack vare att Robert Wunsch var så snabb med att ingripa.

– Det hann bara bryta upp vårat förråd som ligger närmast dörren, jag var för snabb ner. De har bara nån minut på sig. Det finns inte så mycket att ta i de här förråden men de verkar vara desperata, säger han.

Allt började med att de boende i huset upptäckte att deras port var uppbruten och totalförstörd under onsdagen.

– Det ska ha skett mitt på blanka dagen. Man tycker det ju är konstigt att de lyckas, det är ju inte ett skogsparti, men de verkar inte bry sig. Nu har porten stått öppen hela långhelgen och ska lagas först på måndag, så nu har de väl passat på att göra en raid. Till och med dagtid går de in, trots att det finns många ögonvittnen.

”Känns inte bra”

Hans dotter Marion Wunsch tycker också att inbrotten är påfrestande.

– Det är jobbigt. Den här gången har de haft sönder mitt bord, det har fått en spricka här, säger Marion och pekar på den vita bordskivan som slängts ner på det hårda betonggolvet.

Under söndagen har de fått städa upp i källaren och sätta dit ett nytt hänglås.

– Det är tröttsamt att behöva hålla koll och spring ner hela tiden. Möta upp väktare och polis och försöka få ordning igen. Det bor mycket barn här också, så det känns inte bra alls att de går här och gör inbrott.

Senare under natten rapporterade polisen om att ännu ett inbrott skett i Öjersjö, där en kvinna senare greps misstänkt för en cykelstöld. Om de två inbrotten har något samband kan de däremot inte uttala sig om i nuläget.

LÄS MER:Boende upptäckte inbrottstjuv i hemmet – blev knivskuren

LÄS MER:Påverkade män stal nyckel – tog sig in i bekants hem

LÄS MER:Skolös Partillebo fälld – stal trädgårdsredskap med kumpan

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS