Shell i Partille.
Shell i Partille. Bild: Torbjörn Arvidsson

Rån mot bensinmack – rånarna tros ha flytt längs E20

Shell i Partille utsattes för ett rån, natten mot torsdagen. Enligt polisen ska gärningspersonerna ha flytt i bil, i riktning mot Göteborg.

ANNONS
|

Larmet kom in till polisen vid 03.12. Två personer hade då kommit in i Shell-butiken på Gamla Kronvägen. Med hjälp av någon typ av föremål hotade gärningspersonerna sedan till sig cigaretter och kontanter. Ingen ska ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

– Det är oklart vad det är för typ av föremål. Det ska vara något ”metallaktigt”, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

LÄS MER:Påfarten till E20 stängdes av – på grund av ett misstag

Fångades på övervakningsfilm

Gärningspersonerna ska därefter ha flytt i bil. Enligt polisen har de sannolikt flytt på E20 mot Göteborg.

Rånet fångades på övervakningsfilm, vilken nu kommer att användas i utredningen. Ingen har ännu gripits för brottet.

ANNONS

– Vi tittar på den här filmen nu och har tagit en del vittnesuppgifter. Det har varit några vittnen på utsidan som sett delar av händelseförloppet, säger Christer Fuxborg.

LÄS MER:Partille kommun saknar fartkameror

”Blev lite förvånad”

Enligt Christer Fuxborg har den här typen av rån mot bensinstationer blivit allt ovanligare, bland annat i takt med att det finns färre kontanter i omlopp och säkrare kassasystem.

– Jag blev lite förvånad faktiskt. Jag trodde inte att man släppte in folk i butiken över huvud taget på natten. Men det finns ju möjlighet att fika där och så. De kan ju ha varit där innan och rekognoserat inför brottet. Men det är spekulationer från min sida, säger han.

Säkerhetsansvarig: ”Bedrövligt”

Lars-Ove Andersson, säkerhetsansvarig på S1, som äger Shell, säger att han beklagar att butiken i Partille blivit utsatt för ett rånförsök.

– Det är bedrövligt och alla tankar går givetvis till den som blivit drabbad.

Vet du hur personen i fråga mår?

– Det är för tidigt att säga något om det, men det gäller att börja bearbeta händelsen så fort som möjligt efter att den inträffat.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS