Påsklovsös på Xtream – Partilles nya ”fritidsgård”

Turneringar i Fortnite och CS:GO, en massa ungdomar och en härlig gemenskap. Spelhallen Xtream funkar fint som fritidsgård under påsklovet.
– Vi är mycket mer än bara en e-sporthall, säger delägaren Ahmad Semmo.

ANNONS

Mitt på Kyrktorget knattras det tangentbord och mus för fulla muggar när barn och ungdomar samlas för att spela dataspel tillsammans. Och lite extra mycket så nu när alla är lediga från skolan och inte har så mycket att ta sig för. Ahmad Semmo på Xtream, e-sportarenan där allt spelande sker, arrangerar turneringar i populära spel som Fortnite, Rocket League och CS:GO.

– Det är mycket uppskattat av både ungdomar och föräldrar. Istället för att sitta hemma ensamma kommer de hit och spelar tillsammans. Jag vet ensamstående föräldrar som måste jobba eller handla som lämnar sina barn här en stund, säger han.

Mer än bara en spelhall

Jobbet med Xtream har således blivit väldigt mycket mer än att bara driva en spelhall, Ahmad och gänget som jobbar där kommer nära ungdomarna och kan vara ett stöd i såväl personlig utveckling som integration.

– Jag brukar prata om att bygga broar. Här finns ungdomar från Bergsjön och Öjersjö samtidigt, de har olika förutsättningar men här kan de umgås som likar. Jag brukar aktivt försöka sätta dem vid samma bord och låta dem spela tillsammans, det bygger broar. Och jag tycker bara det är roligt att kunna hjälpa till, säger han.

Efter påsk ska han träffa kommunens områdesutvecklare Rabi Shabo som leder samma sorts arbete som det Ahmad Semmo pratar om: integration och stöd.

– Jag hoppas att vi ska kunna hitta ett sätt att jobba tillsammans.

Liam brinner för spel

Till sin hjälp i spelhallen har Ahmad bland annat Liam Lindström, infödd Partillebo och blivande proffs i CS:GO. Han går fortfarande i skolan men lägger så mycket tid som möjligt i hallen för att träna och hjälpa till. Under påsklovet har han hand om turneringarna.

– Jag brinner för det här. Gemenskapen här eller på ett lan är jätteviktig. Det går att sitta hemma och spela men atmosfären när man träffas på riktigt är helt annorlunda, du träffar andra du har något gemensamt med, säger Liam Lindström som snabbt behöver springa iväg och fixa en dator som krånglar.

– Just nu är jag två nivåer från att bli proffs i CS:GO, jag behöver bara spela och lära mig mer innan jag kan bli heltidsproffs, säger han.

LÄS MER:Ungdomsambassadörer arrangerar egen fotbollsturnering

LÄS MER:Miljonsatsning på områdesteam – riktar in sig på otrygga områden

LÄS MER:Lillasyster-Martin berättar om sina bästa Partille-minnen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS