Lillasyster-Martin berättar om sina bästa Partille-minnen

It all began in Partille. Martin Westerstrand i Lillasyster värmer upp inför lördagens semifinal i Mello med att berätta om alla sina minnen från uppväxten i Jonsered.

ANNONS

När Lillasyster i förra veckans Melodifestival gick vidare till semifinal med låten Till our days are over så krattade de manegen för att få vara inuti Mello-bubblan i två veckor på raken. Och, om de tar sig till final, tre.

– Haha, ja vi vill maxa. Det är ju sån total glädje att få vara med här, ett privilegium för ett gammelt hårdrocksband.

Exakt vad det är med Melodifestivalen som är så roligt har han precis diskuterat med Liza Miskovsky som också medverkar. Det är helt enkelt ganska likt en rockfestival. Inte lika mycket bo i tält och mindre alkohol.

– Som en hårdrocksfestival med lite yngre fans och vi går bara in och kör tre minuter. Mer städat men och annan enhet slinker allt ner. Det är kärlek och gemenskap och alla som jobbar är otroliga proffs.

Mellofan sedan 1984

Missionen är att sprida hårdrocken till folket och Martin Westerstrand är medveten om att vissa metalheads skakar på huvudet åt deras medverkan. Något som inte stör honom nämnvärt.

– Vi tycker inte det är otufft och när vi är med så får vi chansen att spela hårdrock för en annan del av musik-Sverige. Det är bra för både oss och dem. Jag har älskat Melodifestivalen sedan jag såg Herreys vinna 1984.

1984 var Martin 11 år och bodde i Jonsered och bara några år senare drog han igång karriären som stenhård frontman i LOK som levererade några av det sena 90-talets största hårdrockshits i form av ”LOK står när de andra faller” och ”Skrubbsår”. Han minns sin uppväxt väl och vet att det finns support för Lillasyster i olika delar av Partille.

– Det finns ett gäng i Jonsered som sitter och hejar. Ett i Furulund också. Det är så jävla roligt, säger han.

En massa minnen

Minnena från tiden som rockmusiker i Partille, där allt började, är så många att Martin inte riktigt vet var han ska börja.

– Det är ju allt från skolavslutningarna i aulan i Porthälla till då vi spelade med LOK utanför Partille fritidsgård som inte finns längre. När vi vann Partillerocken var stort och jag minns vår första replokal i Jonsered. Jag älskar fortfarande Partille.

I grundomgången förra lördagen väckte Martin och Lillasyster uppmärksamhet genom att kuppa in naglar målade i Ukrainas flaggfärger, något som först fick kritik av SVT som sedermera backade. Fler kupper planerade inför kvällen?

– Om jag hade haft det så hade jag kanske inte sagt det till dig. Men om vi får en chans att visa vårt stöd för Ukraina så har vi svårt för att hålla käften, säger Martin Westerstrand i Lillasyster.

LÄS MER:Melodifestival-räven Hadar om nutidens tävling: ”Plastig”

LÄS MER:Casper Janebrink och Arvingarna genom åren – från lejonman till champinjonfrilla

LÄS MER:Arvingarna i ny krogshow – då har den premiär

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS