Mannen dömdes till dagsböter i Göteborgs tingsrätt.
Mannen dömdes till dagsböter i Göteborgs tingsrätt. Bild: Anders Ylander

Parfymtjuv flydde i bil – döms: ”Chockad”

En Partillebo i 25-årsåldern stal parfym för 3475 kronor på NK i Göteborg men flydde i en bil innan ordningsvakterna fick fatt i honom. Kort därefter stannades mannen av polis, som hittade stöldgodset och narkotika i hans bil. Dessutom upptäcktes det att han saknade körkort. Nu döms han till dagsböter för stöld, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

ANNONS
|

Det var i mitten av maj i år som ordningsvakter på NK i Göteborg tillkallade polis efter att en man stulit parfymer. Ordningsvakterna kunde bekräfta brottet först när de gick igenom butikens övervakningskameror, men vid det laget hade mannen flytt.

Parfymtjuven, som är i 25-årsåldern och bor i Partille, stoppades av polis när han framförde bilen. När polispatrullen gick igenom fordonet hittade man de exklusiva parfymerna, men också narkotika. Det framgår i det förundersökningsprotokoll som Partille Tidning tagit del av.

En parfymflaska av märket Gucci låg i mannens jackficka i baksätet och den andra av fabrikatet Xerjoff låg i en väska som hängde på passagerarstolen. I samma jacka som polisen hittade Gucciparfymen hittades också en karta med elva tabletter tramadol, som är narkotikaklassat.

ANNONS

Saknade körkort

Dessutom upptäckte polisen att mannens körkort hade blivit återkallad och att han alltså inte hade rätt att köra bil. I förhör med polis förvånar det mannen att han därför misstänktes grov olovlig körning.

Polisen: Förstår du misstanken?

– Ja.

Polisen: Erkänner eller förnekar du?

– Vet inte. Är jättechockad och jag visste inte att det var återkallat.

I förhör erkänner han också ringa narkotikabrott, samt att han stulit en av parfymerna.

Polisen: Erkänner eller förnekar du brott?

– Den blåa har jag tagit. Den nekar jag inte för. Den andra parfymen är min sedan tidigare som jag har köpt.

Nu har Göteborgs tingsrätt avgjort målet och mannen döms på samtliga åtalspunkter. Påföljden blir 70 dagsböter på 340 kronor, vilket är en totalsumma på 23 800 kronor.

LÄS MER:Man stal dammsugarpåsar på Ica Maxi: ”Var stressad”

LÄS MER:Man stal brallor på Intersport i Allum

LÄS MER:Flera bilinbrott i Sävedalen – misstänkt greps vid garage

ANNONS