Marcus Berggren säger hej då i Partille Arena – för alltid?

En sista show inför 3000 personer i Partille Arena. Sedan säger Marcus Berggren hej då. Kanske för alltid?
– Jag är ju rätt trött på mig själv, säger han.

ANNONS
|

Marcus Berggren har precis lagt sig på soffan hemma hos svärmor i Lerum och funderar på hur i hela friden det kommer sig att han ska ställa sig på scen i Partille Arena den 10 mars 2023 inför 3000 personer med biljettsläpp idag onsdag.

– Så sjukt ju, säger han och skrattar lite.

Showen i arenan blir avslutningen på en flera år lång turné med stand up-föreställningen ”Åh harre jävvlar!” och det finns en chans/risk att den faktiskt blir hans totala avsked från stand up-scenen.

– Ja, absolut. Publiken har ju börjat upptäcka mig på senare tid men jag har hållit på med detta hur länge som helst och är ärligt talat ganska trött på mig själv. Så det kan mycket väl vara sista chansen att se Marcus Berggren göra stand up. Om inte annat så är det sista chansen på väldigt, väldigt länge.

ANNONS

Tio gånger större

Tanken var att han skulle avsluta allt i mars med fem mindre shower på Skeppet i Göteborg men när dessa sålde slut på en knapp timme på hörde hans producent av sig och sa ”Nu gör vi Partille Arena!”. En nästintill bisarr uppgift för en man som normalt sett showar för en tiondel av de 3 000 som Partille Arena tar in för kvällen. Och om det inte var så att han hade gjort det förut så hade han aldrig vågat.

– Jag har ju stått där på just den scenen under P3 Guld så jag vet hur jävligt det är men samtidigt att det går bra till slut. Det är bara att hoppas att det blir fullt. Eller helt tomt. Mittemellan-läget är ju det sämsta.

Inte bara Partille-Jonny

Att avslutningen blir i just Partille är också det en händelse som ser ut som en tanke. Marcus farfar bodde här, hans fru kommer härifrån och han har tillsammans med Carl Stanley en podd som heter Partillepodden.

– Den baseras på att det finns en fejd mellan Kungälv och Partille men det verkar bara vara jag som fått för mig att det är så. Partille verkar inte ha någon fejd med Kungälv i alla fall.

Och på tal om Partille: I presstexten som gick ut i samband med att showen i Partille Arena avslöjades skriver Marcus själv att ”allt bra kommer egentligen från Partille, LOK, Arvingarna, min fru.” Är det något han verkligen kan stå för?

– Nja, inte allt bra kanske men när man kollar Wikipedia så är det ändå fascinerande att det inte bara är Partille-Jonny som kommer därifrån utan en massa musik och så både Petra Mede och Sissela Kyle, säger Marcus Berggren.

LÄS MER:Succépremiär för John Scott’s stand up-kväll

LÄS MER:Då kommer den amerikanske bluestitanen till Partille Arena

ANNONS