Man körde drograttfull utan körkort – åtalas

En man i 20-årsåldern har åtalats för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning efter att han stoppats av en polispatrull när han körde bil utan körkort i Sävedalen. Mannen, som erkänner brott, hade narkotika i blodet och i bilen, samt ett baseballträ under sätet.
– Jag skulle spela baseball, säger han i förhör med polis.

ANNONS

Det var i början av av juli som mannen stannades av en polispatrull i Sävedalen.

I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning har tagit del av, framgår det att polispatrullen tidigt fattade misstankar om att mannen, som är i 20-årsåldern, var påverkad av något.

– Han uppträder påverkat och han misstänks för drograttfylleri, berättar en av poliserna i förundersökningsprotokollet.

När poliserna gick igenom mannens fordon hittade de ett basebollträ i metall under förarsätet samt fem gram cannabis och 14 stycken narkotikaklassade tabletter i förardörren.

Var hög och saknade körkort

Mannen fick följa med för provtagning och man kunde då konstatera att han hade narkotika i blodet. Man kontrollerade också huruvida mannen hade körkort, vilket han inte hade.

Mannen åtalas nu misstänkt för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.

I förhör med polis erkänner han samtliga brott och uppger att han körde bil för att han skulle spela baseball med några kamrater.

Polisen: Vet du om att man inte får köra utan körkort?

– Ja vet det.

Polisen: Brukar du köra bil?

– Nej.

Polisen: Varför kör du bil?

– Jag skulle spela baseball.

Ärendet ingår i projektet med snabbförfarande i brottmål och kan avgöras utan huvudförhandling i domstol. Åklagaren föreslår mannen ska dömas till att betala dagsböter på 50 kronor i 100 dagar, vilket motsvarar totalt 5 000 kronor. Vad påföljden blir står dock klart först när Göteborg tingsrätt hanterat ärendet.

LÄS MER:Stal 56 chokladkakor gömda under tröjan – nu döms mannen

LÄS MER:Drogpåverkad körde bil – togs på bar gärning

LÄS MER:Körde drograttfull på E20 – fanns knark i bilen

ANNONS