En huvudvattenledning behöver bytas i Göteborg. Då får Partille i uppdrag att spara på vatten i helgen. Ingen poolfyllning eller vattning i trädgården bör ske.
En huvudvattenledning behöver bytas i Göteborg. Då får Partille i uppdrag att spara på vatten i helgen. Ingen poolfyllning eller vattning i trädgården bör ske. Bild: Foto: Janerik Henriksson

Göteborg ber Partille: ”Spara vatten i helgen”

En huvudvattenledning behöver bytas i Göteborg. Då får Partille i uppdrag att spara på vatten i helgen. Ingen poolfyllning eller vattning i trädgården bör ske.

ANNONS
|

Under måndagseftermiddag skickade Göteborgs kommun ut ett sms till alla som anmält sig till tjänsten om att få information om vattenläckor. Denna gång handlar det dock om ett planerat arbete som pågår från fredagen den 26 maj klockan 23 till söndag eftermiddag om allt går som det ska.

Det är inget litet arbete som ska göras då en sliten huvudvattenledning ska bytas ut och för att ro vattentillgången i land under bytet så uppmanas alla Göteborgare att spara på vatten. Men det stannar inte där.

Vattna inte i trädgården

I ett meddelande från Partille kommun sent på kvällen uppmanas även Partilleborna att hålla igen på vattenförbrukningen i helgen, detta då Göteborg producerar dricksvatten åt Partille, Ale, Mölndal och Öckerö.

ANNONS

För att underlätta för inkopplingen av den nya huvudvattenledningen och ge Kretslopp och vatten i Göteborg lite extra marginaler meddelar kommunen att det är önskvärt om alla Partillebor kan undvika att fylla sin pool eller vattna i trädgården under helgen. Du bör också vänta med att tvätta bilen och bara köra tvätt- och diskmaskin om de är ordentligt fulla.

Alla vattenmagasin kommer att fyllas före arbetet dras igång men för att dricksvattnet ska räcka till alla så hoppas kommunen att så många som möjligt följer uppmaningen.

LÄS MER:Inget vatten för frisören Hamodi: ”Kan inte tvätta”

LÄS MER:Vattenläcka drabbade boende och trafikanter i Partille

ANNONS