Vattenläcka drabbade boende och trafikanter i Partille

En vattenläcka i korsningen mellan Brattårskärrsvägen och Hultvägen i Partille skapade problem i trafiken och i kringliggande under nästan ett dygn.
– Gubbarna kämpar på för fullt för att laga sprickan, sar va-samordnaren Hussein Uzal under tisdagen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Läckans epicentrum var enligt kommunen i korsningen mellan Brattårskärsvägen och Hultvägen, mellan Sävedalen och Vallhamra och i närheten av Gula villan.

Vattenläckan påverkade framkomligheten i trafiken i området och ett körfält stängdes av under tiden läckan lagades.

Hussein Uzal är va-samordnare på Partille kommun. Partille tidning pratade med honom under tisdagseftermiddagen. Då hade han och hans kollegor varit på plats sedan niotiden samma dag, då läckan upptäcktes.

– Det har bubblat upp en vattenläcka, den är på ett väldigt konstigt ställe. Sprickan är 63 centimer lång och komplicerad att laga. Det tar tid att få hit de reparationsmuffar som behövs för att laga sprickan. Det krävs millimeterprecision. Röret har spruckit på grund av salt i jorden runtom, sa han.

Lagades under natten till onsdag

Partille kommun hade under tisdagen ingen prognos på när läckan kunde vara åtgärdad.

Vid klockan klockan 13 under tisdagen meddelade kommunen att dricksvattnet skulle stängas av i vissa fastigheter i anslutning till läckan längs med Bockemossevägen, Brattåskärrsvägen och Hultvägen. Boende kunde då hämta hämta dricksvatten i vid en öppnad brandpost i korsningen mellan Brattåskärrsvägen och Båtmansvägen.

– Vi vet inte exakt hur många hushåll som drabbats, men det är fler än 50. Vi vet inte hur lång tid det här kommer att ta. Det kan kan ta fyra, fem timmar eller hela natten. Förhoppningen är att vattnet kan släppas på tills imorgon bitti. Gubbarna kämpar på för fullt för att laga sprickan, sa Uzal under tisdagen.

Vid 10.30 på onsdagen meddelade Partille kommun att man åtgärdat vattenläckan nattetid.

LÄS MER:Jonseredsbornas kalldusch – blir utan fjärrvärme en hel natt

LÄS MER:Fjärrvärmeavbrottet i Jonsered fick genomföras akut – dagtid

LÄS MER:Nyköpt bil läckte diesel – Partilleman får rätt i ARN

ANNONS