Fullsatt jubileum när Anders-Petter tog farväl av Öjersjökyrkan

Tio år i egna lokaler och en populär präst som höll sin sista predikan. Öjersjökyrkan fyllde sin gudstjänst så till den milda grad att församlingshemmets storbildsskärm fick hjälpa till.
– Det var känslosamt, säger prästen Anders-Petter Sjödin efter avskedet.

ANNONS

Alla parkeringar i närheten av Öjersjökyrkan är fulla och inne i kyrksalen köar församlingen för nattvarden och för att ta ett sista handskak och farväl av Anders-Petter Sjödin som under söndagens gudstjänst hållit sin sista predikan. Om några veckor flyttar han till Tanzania.

Efter gudstjänsten är det många som vill ta tillfället i akt och tacka Anders-Petter för hans gärning och den populära prästen ger generöst av sin tid.

– Det är klart att det är känslosamt det här. Alla relationer jag byggt upp genom åren och kyrkan vi är i idag som stod klar för tio år sedan. Jag har varit med i varenda liten detalj av den, säger han.

Börje har varit med sedan starten

Den allra sista predikan i Öjersjökyrkan var en blandning av just predikan och en mer personlig berättelse om livet, både hans eget och i allmänhet.

– Jag fick sagt det jag ville, det blev både manus och improviserat, säger Anders-Petter Sjödin som nu får hem och packa inför avfärden till Tanzania i början av oktober.

Utanför kyrkrummet går firandet vidare med bland annat tårtbuffé, en foodtruck och spel och lekar för hela familjen och i vimlet går en av Öjersjökyrkans stora profiler omkring med tårar i ögonen. Börje Lund har varit med från allra första början, för 40 år sedan, när församlingen bestod av tio personer och vare sig Furulundskyrkan eller Öjersjökyrkan fanns.

– Vi har vuxit hela tiden och fortsätter göra det. I dag är en speciell dag med väldigt mycket folk men vi lockar ibland 250 personer på en helt vanlig söndag, säger han.

LÄS MER:Sorg efter tragedin – kyrkan stöttar anhöriga

LÄS MER:Här är Partilles mest eftertraktade kyrkor

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS