Öppen kyrka i Öjersjö på söndag
Öppen kyrka i Öjersjö på söndag. OBS: Bilden är en genrebild. Bild: Petter Trens

Sorg efter tragedin – kyrkan stöttar anhöriga

Stödföreningar, kyrkan och sjukvården kan på olika sätt hjälpa människor i sorg. Efter fredagens tragedi kommer Öjersjö kyrka ha en öppen mötesplats för att sörja barnet som avled.

ANNONS

Under fredagseftermiddagen blev ett litet barn påkört i Öjersjö. Ambulansen var snabbt på plats och barnet fördes till sjukhuset, men omkom av sina skador.

– Det är en oerhört tragisk olyckshändelse, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Efter fredagens tragedi är stämningen tryckt i Partille. På gatan där olyckan skedde råder tystnad. Vinden visslar försiktigt och solen ligger lågt.

Kyrkan stödjer anhöriga

När någon plötsligt rycks bort kan det vara svårt att veta vem man ska vända sig till. För många blir kyrkan en trygg samlingspunkt och präster är vana att hantera svåra tillfällen.

– Vi blev uppringd av en tjänsteman i beredskap. Kommunen visste inte vad man skulle göra, så de kontaktade oss, säger Mattias Algotson, kyrkoherde för Svenska kyrkan i Partille.

På flera platser runt om i landet erbjuder Svenska kyrkan stöd för anhöriga som har mist en närstående. Alla anhöriga kan få stöd, det spelar ingen roll om man är medlem i Svenska kyrkan, icke troende eller tillhör en annan religion.

– Det är viktigt att man inte sitter ensam i sin sorg. Vi finns till hands, säger Mattias Algotson.

Öppnar för sörjande

På söndag klockan 17 kommer Öjersjö kyrka ha en öppen mötesplats för att ge alla möjligheten att delta i sörjandet.

– Det ska vara en stillsam tillställning. Man kan tända ett ljus eller lyssna på musiken som kommer spelas, säger Mattias Algotson och tillägger:

– Det är en chans att smälta och delta i något tillsammans.

Larmet om olyckan kom från Hallen i Öjersjö klockan 14.11 på fredagen. Två ambulanser larmades till platsen, en återvände snabbt till sjukhus med barnet.

LÄS MER:Larm om påkörd person i Öjersjö

LÄS MER:Grupperna som rekommenderas en höstdos

LÄS MER:Partille tappar i Regionernas kamp: ”Ändå ett bra resultat”

ANNONS