Flera inbrott och försök till inbrott i bilar och ett garage skedde i Sävedalen på måndagsmorgonen. OBS: Bilden är en genrebild.
Flera inbrott och försök till inbrott i bilar och ett garage skedde i Sävedalen på måndagsmorgonen. OBS: Bilden är en genrebild. Bild: Emma Gustafsson

Flera bilinbrott i Sävedalen – misstänkt greps vid garage

Flera inbrott och försök till inbrott i bilar och ett garage skedde i Sävedalen på måndagsmorgonen. 50 minuter efter att polisen larmats om det första brottet, kunde en misstänkt person gripas vid ett garage i Långåkern.
– Ett samband kan förstås inte uteslutas, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr. ”Det kan inte uteslutas”

ANNONS
LocationPartille||

Det första av en serie larm kom till polisen klockan 05.14. Då sågs personer springa från en skåpbil vid Magnusvägen. Tre minuter senare, klockan 05.17, kom nästa samtal till polisen.

– Två yngre män ska då ha krossat en sidoruta på en bil som stod parkerad på Brattåskärrsvägen. Därefter försvann de på en moped och det är oklart om och i så fall vad som stulits, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

05.18, kom ett nytt samtal till polisen. Nu från Kvarnfallsvägen där tre personer uppehöll sig vid en bil.

– De ska ha grejat med drivmedelstanken på något sätt, säger polisens Fredrik Svedemyr.

ANNONS

– 05.20 skedde nästa inbrott i en bil parkerad på Östra Bäckvägen. Ett vittne avbröt inbrottet där och två yngre män lämnade platsen på en moped, fortsätter Fredrik Svedemyr.

05.24 slogs sedan en annan ruta sönder på en bil på Oxledsvägen. Även där sågs två personer på en vit moped.

– Men de ska dock ha lämnat platsen springandes, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

05.47 fick polisen ett larm från Långåkern där en person setts försöka bryta sig in i ett garage.

– Vi kom fram dit snabbt och kunde omgående säkra en person som tio minuter senare greps på platsen. Ett samband mellan personen och samtliga händelser under morgonen kan förstås inte uteslutas, men ingenting är ännu konstaterat, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Mannen är nu misstänkt för bland annat stöld genom inbrott, uppger polisen som efterlyser tips och iakttagelser från den eller de som kan tänkas veta mer.

LÄS MER:Misstanken: Man körde motorcykel utan körkort

LÄS MER:Matz Dovstrand (SD) vill bygga ett vackrare centrum

LÄS MER:Här är veckans toppnyheter 8-14 augusti

ANNONS