Allum satsar på bondemarknad

Shoppingcentret satsar på bönderna – och bjuder in närproducenter till en specialhelg i Allum.
– Vi är väldigt peppade, säger Sofia Hovnert, marknadsansvarig på köpcentret.

ANNONS
|

Efter bakluckeloppis är det dags för närproducenterna att ta plats på Allums takparkering. Under en helg i september bjuds bönder och producenter in området för en marknad.

– Vi har ju många producenter runt omkring oss. Det är dem vi vill bjuda in och ge våra besökare tillfälle att träffa, säger Sofia Hovnert, marknadsansvarig på Allum.

Bondemarknad och extrabord

Eventet blir en del av Allum Market och består av tre delar. Förutom den så kallade Farmers Market kommer köpcentret ha Food Market i gångstråken och Stores Market där butikerna får ytterligare försäljningsytor. Tanken är att företagen ska kunna sälja varor som inte får plats i butiken, skriver de i ett pressutskick.

ANNONS

”Ta här chansen att sälja av gammalt restlager. Har ni någon ensam schampooflaska, radiobil, t-shirt, sko eller annat som inte kan uppta en hel butikshylla hos er?”

Räknar med 35 000 besökare

Huvudeventet äger rum den 24-25 september och man räknar med 35 000-40 000 besökare. Via hemsidan kan närproducenter anmäla intresse. Allum står för kostnaden för bord och tält.

– Vi hoppas att det blir ett familjärt vimmel. Där man kan springa på grannen, släktingen och gamla klasskompisen, säger Sofia Hovnert.

LÄS MER:Södra griftegården ratas som viloplats – alltför högt buller

LÄS MER:Valarbetare jagar röster mitt i shoppingen – irriterar väljarna

LÄS MER:Ulla Skoog låter växterna leva sitt eget liv: ”Frihet”

ANNONS