Plogbil i Partille centrum under 2021.
Plogbil i Partille centrum under 2021. Bild: Jonas Rindefjell

Snöberedskapen var en katastrof – blir det bättre nu?

Kommunens plan för snöröjning får insändarskribenten att minnas förra säsongens snökaos: ”Partilleborna slirade runt på trottoarer och backiga vägar som var direkt hälsofarliga”.

ANNONS
|

Snöberedskapen i Partille var en katastrof förra vintern. Enligt Partille Tidning skriver kommunen att den är god i år. Under december och januari förra vintern slirade Partilleborna runt på trottoarer och backiga vägar som var direkt hälsofarliga.

Jag talade med högsta ansvarig då och fick svaret att de prioriterar räddningstjänst och polis. Precis som de säger i år. Vet man på kommunen var allvarliga händelser kommer att inträffa då, kan man undra. Eller har de en traktor som kör före brandbilarna och ambulanserna.

Givetvis måste man sköta alla vägar som är riskfyllda vid halka! Om det händer något i Sävedalen där jag bor så får vi nog ingen hjälp om det funkar som förra vintern. Vi hade blankis på trottoarer och i backar och bilar stod på tvären. Om inte vägarna sköts kommer Ingen ambulans fram när olyckan är framme.

ANNONS

Fd Brandman och ambulansförare

LÄS MER:Därför dröjer snöröjningen på gatorna

LÄS MER:Olika aktörer och prioriteringar vid snöröjningen

LÄS MER:Snöplogen plogar vägen – men gång- och cykelbanan lämnas

ANNONS