Genrefoto på cykelväg. Signaturen Claes N ondgör sig över cyklister i tighta kläder som kör på vägen när det finns cykelvägar alldeles bredvid.
Genrefoto på cykelväg. Signaturen Claes N ondgör sig över cyklister i tighta kläder som kör på vägen när det finns cykelvägar alldeles bredvid. Bild: Elvira Linderot

Cykeldåre på bilvägen – trots cykelväg bredvid

Insändarskribenten Claes N ondgör sig över cyklister i tighta kläder som kör på vägen när det finns cykelvägar alldeles bredvid. Det är en ”onödig trafikfara”.

ANNONS
|

Körde på Utbyvägen i veckan för att kolla på Partille cup. Helt plötsligt stannar trafiken upp. Inte mycket att oja sig över. Är det en A-traktor eller ett arbetsfordon som ligger längre fram?

Efter diverse omkörningar framför kommer svaret. Det ska visa sig att kön av bilar beror på en cyklist. Ni vet de där med alldeles för tighta kläder och en hjälm som vittnar om medelålderskris. I detta fall en man. Där ligger alltså denna cyklist och nöter kilometer på bilvägen. Detta trots att det två meter bredvid ligger en cykelväg.

Istället för att cykla på cykelbanan ligger denna cykeldåre där bilarna kör. Enligt hastighetsmätaren ligger cyklisten mellan 25 och 30 km/h och agerar bromskloss i trafiken. Förutom köer blir det vanskliga omkörningar på den relativt smala vägen.

ANNONS

Jag säger inte att det ska vara förbjudet att cykla på bilvägen. Men när det ligger en cykelbana bredvid undrar jag om det har brunnit? Det är ju en onödig trafikfara!

Det ska tilläggas att alla andra cyklister som var klädda i vanliga kläder hade tagit med sig sitt förnuft på turen och gled fram på cykelbanan. Det verkade inte cykeldåren ta notis om. Han jagade väl ett rekord som han kunde lägga upp på sociala medier.

Claes N

LÄS MER:Kåsjövägen blir cykel- och gångvänlig: ”Hoppas på fler i Partille”

LÄS MER:Ny cykelväg öppnad – knyter ihop kommunerna

ANNONS