Öjersjö IF prisas – blir årets förening: ”Ger energi”

Det är officiellt: Öjersjö IF är årets förening.
Åtminstone om Göteborgs Fotbollförbund får välja.
Förbundet lyfter särskilt fram föreningens jobb med barn och unga.
– Det betyder otroligt mycket, säger Helena Sellstedt, ordförande i Öjersjö IF.

ANNONS
|

Göteborgs Fotbollsförbund tycker att just Öjersjö IF stuckit ut under 2021. Det handlar om arbetet med barn och unga, men också om samarbete med andra föreningar.

”Föreningen har under flera år strategiskt arbetat för att skapa en förening för alla och framgångsrikt lyckats behålla barn och unga upp till juniornivå. För att erbjuda möjligheter för alla att utvecklas arbetar de genom en föreningsmodell med ökat samarbete över åldersgränserna. Föreningen lyfter också fram styrkan av att samarbeta med andra föreningar och hjälpa varandra gällande t ex arrangemang, material och träningar. Föreningen har också sjösatt ett pilotprojekt med ungt ledarskap som syftar till att se hur de ska jobba med att inkludera ungdomar som ledare i större utsträckning framöver – detta ser vi med spänning fram emot att höra mer om!", skriver man i sin motivering.

ANNONS

Ordföranden är stolt

När Partille Tidning når Öjersjö IF:s ordförande Helena Sellstedt är hon både stolt och glad.

– Det betyder otroligt mycket. Det är ett kvitto på att vi gör rätt saker och är en eloge till alla som jobbar och engagerar sig i föreningen, säger hon och fortsätter:

– Det ger energi att fortsätta arbetet.

Vad är ert framgångskoncept?

– Till viss del rider vi på att Öjersjö växer, det ska man vara ärlig med. Men vi har också haft en kontinuitet i styrelsen de senaste åren. Sen har vi har ett fokus i allt vi gör och det är att få våra barn att fortsätta idrotta. Det är det som är grunden i allt, säger Helena Sellstedt.

Ni grundades 1995, finns det någon fördel med att vara en relativt ung förening?

– Vi försöker tänka nytt. Vi är inte en gammal förening med gamla anor, på gott och på ont. Vi försöker hela tiden anpassa oss efter nya utmaningar och önskemål från både barnen och ledarna.

LÄS MER:Krav på kamerabevakning efter klotter och förstörelse

LÄS MER:Idrottsföreningar bidrar till en renare kommun

LÄS MER:Konstgräsplan för Jonsereds IF försenas av rasrisk

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS