Tåg mellan Partille och Göteborg kommer ställas in i veckor på grund av spårarbete vid Olskroken i Göteborg.
Tåg mellan Partille och Göteborg kommer ställas in i veckor på grund av spårarbete vid Olskroken i Göteborg. Bild: Stefan Berg

Veckor av inställda tåg mellan Partille och Göteborg väntar

Tågresor mellan Partille och Göteborg ställs in i flera veckor under sommaren. Resor mellan den 25 juli och 22 augusti kan bli påverkade.
– Det gäller både helavstängningar och delar med begränsad framkomlighet, säger Petra Bergman, tf kommunikationschef i väst vid trafikverket.

ANNONS
|

Anledningen till de inställda tågen är arbetet med Västlänkens anslutning till Olskroken i Göteborg, samt att det pågår ett förbättringsarbete som bland annat innefattar nya spår.

– Det pågår ett stort arbete vid Olskroken för att öka framkomligheten, förbättra säkerheten och för att få bättre järnvägar på sikt, säger Petra Bergman.

Västtågen mellan Göteborg och Partille ställs in under olika tider mellan den 25 juli och 3 augusti samt mellan den 8 augusti och 14 augusti.

”Kolla vad som gäller för dina resor”

För att kunna ta sig fram på sträckan hänvisas resenärer att ta den ersättningsbuss som kommer gå från Åkareplatsen.

– Det är bäst att kolla med Västtrafik eller SJ vad som gäller för just dina resor eftersom det kan variera, säger Petra Bergman.

ANNONS

Vill undvika strul för pendlare

Anledningen till att arbetet sker just nu i semestertider är att man vill undvika att ställa till det för pendlare.

– Vi vet att ett arbete som detta kommer störa när vi än gör det. Vi brukar passa på att göra större arbeten på sommaren, vid påsk eller vid andra lov när många är hemma och färre pendlar, säger Bergman.

Sävenäs station påverkas

Även Sävenäs station påverkas av byggnationen och kommer hållas stängs mellan den 25 juli och 14 augusti. Västtrafik hänvisar resenärer till ordinarie busstrafik mellan Munkebäcksmotet och Partille.

Efter den 22 augusti väntas all trafik på sträckan gå som vanligt igen.

LÄS MER:Så kommer de nya hållplatserna se ut i Partille

LÄS MER:Öjersjöbornas ilska efter att busslinjer dras in

LÄS MER:Västtrafik lanserar ny sommarbiljett

ANNONS