Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Linnea Rönnqvist

Rektorn efter fyndet – misstänkt narkotika hittades nära skola

Något som misstänktes vara narkotika hittades nära Furulundsskolan vid fotbollsplanen under torsdagen. Enligt rektorn hade inte fyndet med skolans verksamhet att göra.
– Det är inget som vi kopplar till skolans verksamhet överhuvudtaget. Vi är glada att det försvann, säger Marcus Antonsson, rektor på skolan.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 12.00 som en pedagog på skolan hittade något som misstänktes vara narkotika, utanför skolans område, vid fotbollsplanen. Pedagogen kontaktade polisen.

– Vi vet inte vad det var för något i påsen som hittades. Det kunde vara någon form av narkotika. Därför kontaktade vi polisen, säger Marcus Antonsson, rektor på Furulundsskolan.

LÄS MER:Företagare i Furulund vill ha ökad trygghet kring torget

Enligt rektor Marcus Antonsson kom polisen och hämtade påsen under fredagsmorgonen.

– Man uttalade inte vad det kunde vara. De uppgav att det skulle förstöras, säger han.

Har ni hittat något liknade förut?

– Jag har varit rektor på Furulundsskolan i fyra dagar, så jag kan inte uttala mig om det.

ANNONS

Hur pratas det om bland eleverna?

– Det är inget som vi kopplar till skolans verksamhet överhuvudtaget.

LÄS MER:VGR ska erbjuda gurgeltester för covid till vuxna

”Vi är glada att det försvann”

Rektor Marcus Antonsson berättar att de jobbar förebyggde mot narkotika, alkohol och tobak, men att de inte kommer gå vidare och prata mer om just den här händelsen.

– Vi kommer inte göra något särskilt åt det. Vi är glada att det försvann. Det är ovanligt att det hittas narkotika. Men vi vet att det finns bruk och narkotika i området. Det har skett saker här utanför skoltid på kvällar och nätter. Och det rör sig runt omkring Furulund centrum.

Hur gör ni för att förbygga droganvändning?

– Vi jobbar med de här delarna, men framför allt med de äldre eleverna. Det här är en låg- och mellanstadieskola. Som skola har vi full fokus på barnens kunskapsutveckling.

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS