Plantbytardag nalkas i Lexby: ”Vi gör ett nytt försök”

Förra året regnade Plantbytardagen i Lexby bort. Nu på lördag är det dags för ett omtag.
– Ofta får man plantor över, varför inte byta till sig några nya? säger Zenita Olausson, en av arrangörerna från Levande Lexby.

ANNONS
|

Att byta plantor med varann har de senaste åren blivit allt mer poppis bland hobbyodlare. Förra året gjorde lokalföreningen Levande Lexby ett första försök med att arrangera en plantbytardag.

– Det var dåligt väder vilket såklart påverkade antalet besökare så vi kunde inte riktigt göra en utvärdering om hur det gick. Men vi gör ett nytt försök på lördag och hoppas på bättre förutsättningar då, berättar Zenita Olausson från Levande Lexby.

Plantor, verktyg, fika och lamm

Mellan klockan 12 och 15 är det så dags att samlas bredvid växthuset vid Olles hus i Lexby för att byta, sälja eller köpa plantor.

Zenita Olausson hoppas på bra uppslutning.

ANNONS

– Oftast får man för många plantor av samma sort, så varför inte byta med varandra så att man får flera olika sorter? säger hon.

På plats finns också Kulturboden som visar gammaldags verktyg och berättar historian om den gamla byn i Lexby. Stinas Gårdscafé, som ligger granne med Olles hus, har fika och för den djursugne erbjuds en riktig höjdare.

– Passa på att klappa de nyfödda lammen på gården, säger Olausson.

LÄS MER:Sissela Kyle: ”Mamma Gunhild var alltid speciell”

LÄS MER:Folkfest på Lexby IP när Partille IF firade 100 år

LÄS MER:Därför vill Partille kommun köpa tillbaka Lexby gård

ANNONS