Alla husägare kan hämta gratis flis vid Brodalen.
Alla husägare kan hämta gratis flis vid Brodalen. Bild: Privat

Partilles husägare bra på snörenhållning – får gratis flis av kommunen

Som villaägare är du ansvarig för att hålla trottoaren utanför huset ren året om. Även på vintern då snön ligger djup.
– De flesta sköter det jättebra och nu finns det gratis flis att hämta i Brodalen, säger Maria Lind, chef för gata och park i Partille kommun.

ANNONS
|

LÄS MER:Ökad risk för farliga istappar när vädret vänder

När den första snön faller, särskilt i de mängder som nyligen, så sätter snöröjningsarbetet igång i både stort och smått. Som fastighetsägare ansvarar du för att hålla trottoar eller gångbana skottad och halkfri under vintern och Partille kommun erbjuder nu alla fastighetsägare att hämta gratis flis längst bort i Brodalen.

– Det är en flis- och saltblandning som har effekt på halkan men också gör att snön töar bort på underlaget. Det är den bästa lösningen som finns, säger Maria Lind.

LÄS MER:Snön sinkar sophämtning – så gör du

Kan vara kämpigt

De allra flesta är duktiga på att sköta sin gångbanerenhållning men Maria Lind är medveten om att det kan vara kämpigt när det kommer mycket snö på en gång.

ANNONS

– Du kan skotta rent och sen kommer plogbilen och plogar upp allt igen men jag måste säga att det funkar väldigt bra med Partilleborna. De gör sitt jobb, säger hon.

Få klagomål

Detsamma gäller för kommunens snöröjning i stort som, trots det ymniga snöandet, fått förhållandevis lite klagomål.

– Vissa går aldrig att vara till lags, men jag upplever att det varit lugnt. Vi var ute med full styrka redan från när det började, vi var på tårna. Och de senaste dagarna har vi forslat bort snö från Gamla Kronvägen och Göteborgsvägen till tippen i Öjersjö för att inte få syndaflod när det börjar töa, säger Maria Lind.

LÄS MER:30 bostadsrätter i Röliden planeras av lokal byggherre

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS