”Lasseman” från Arvingarna i Sveriges mästerkock VIP

Lars ”Lasseman” Larsson från partillebandet Arvingarna är en av deltagarna i årets upplaga av Sveriges mästerkock VIP. För Partille Tidning avslöjar han sina bästa matminnen från Partille.

ANNONS
|

– Mitt matintresse började nog redan när jag var liten. Jag var alltid med morsan i köket när hon lagade mat. När jag blev äldre ville jag ju försöka mig på det själv, och sedan har jag lärt mig väldigt mycket av alla matprogram i tv, säger Lars och berättar han ser sig själv som en livsnjutare och tycker bäst om att laga mat när han haft tid att förbereda sig och lägga ner lite tid på planeringen och att handla rätt ingredienser. När han fick frågan om att vara med i Sveriges mästerkock VIP blev han väldigt glad.

ANNONS

– Jag älskar ju Sveriges mästerkock och brukar alltid se alla varianter som finns, därför kände jag att det var ett kanonprogram för mig att vara med i, även om jag var lite fundersam först. Men ibland får man släppa lite på sina spärrar, säger han.

Premiär på onsdagskvällen

Sveriges mästerkock VIP har premiär den 12 april och Lars har stora förväntningar inför kvällen.

– Det ska bli så kul! När man spelar in ser man ju inte hur programmet kommer att bli, man bara lagar mat. De klipper ju mycket, så det ska bli väldigt kul att se det färdiga resultatet.

Enligt Lars var det stressen och det främmande köket som var de största utmaningarna i tävlingen.

– Hemma vet man precis hur spisen och ugnen fungerar och var allting finns. Jag tror att alla har varit med om när man är i någon annans kök, det är något helt annat. Här kommer man in i ett skafferi som man inte har koll på över huvud taget, man måste fråga hela tiden. Dessutom gör stressen att man ser sämre, den kombinationen var nog det svåraste.

Många minnen från Partille

Arvingarna startades i Partille 1989 och bandet har sedan dess varit starkt förknippat med just Partille där de brukade repa och spela fotboll.

– Vi tränade ju fotboll jämt i Jonsered på den tiden. Där träffade vi några andra musiker och andra som inte jobbade dagtid. Då gick vi alltid och åt på ett ställe som hette Torstens, men det stället finns inte kvar. Senare brukade vi åka och äta lunch på ett ställe vid Järnringen. De hade en buffé där som vi brukade äta, säger han.

Men det finns ett speciellt minne som Lars bär med sig än idag. Det var när hans pappa Lasse Larsson och tillika medlem i Streaplers tog med honom till Oves Gatukök.

– Jag var liten när min pappa tog med mig för att visa Oves Gatukök. Dit åkte nämligen alltid han och hans band för att äta och sen blev det jag som åkte dit på nätterna. Då tog man gärna en halv special, säger han.

LÄS MER:Partillelåten: ”Lokpest” med LOK

LÄS MER:Världskända metalbandet på turné – avslutar i Partille

ANNONS