John fångar personers brev till sina yngre jag: ”Boostar självkänslan”

Fotografen John Hagby älskar människor och deras livshistoria. Nu ställer han ut 24 porträtt med personernas brev till sina yngre jag.

ANNONS
|

Det serveras naturligtvis kanelbullar på kanelbullens dag när John Hagby har vernissage i Kulturums foajé för sin fotoutställning ”Brev till mitt yngre jag”. Han har träffat 24 människor i allt från 20 minuter till tre timmar och låtit dem berätta om sina liv. Dessa 24 har därefter porträttfotograferats och uppmanats att skriva brev till sina yngre jag under följande instruktioner:

”Vi är alla ett resultat av våra tidigare upplevelser. Jag lekte med tanken, att få en person att skriva ett brev till sitt yngre mer oerfarna ”jag” för att få tillfälle att ge tips, råd, uppmuntran, tröst eller bara ett enkelt ”peptalk”. Tänk att du skulle få möjlighet att skriva ett brev till dig själv och skicka det tillbaka i tiden. Du måste välja ett specifikt tillfälle i livet så du kan inte börja skriva ett brev till ditt sjuåriga jag och sen avsluta det med att rikta dig till ditt 25-åriga jag. Du kan bara skicka brevet till en given plats i tiden och du får max en sida på dig att samla dina tankar i ett brev. Dessutom skall du göra det NU! Vad skulle du skriva då?”

ANNONS

En boost av självkänslan

Resultatet har varit klart i fem år och ställts ut en hel del och John Hagby har fått otroligt fina vitsord från både besökare och de som medverkar i bilderna.

– Ja, jag har hört så mycket fint. Linda som är med i en av bilderna berättade att hon efter så här lång tid tänker en hel del på sitt brev.

De allra flesta av de medverkande skriver till sina yngre förlagor att de inte ska glömma bort att de är värdefulla, att livet kommer att vara svårt i perioder men att det kommer att ordna sig.

– Ett försök till att boosta självkänslan. Den finns ju ofta inte när du är ung utan kommer förhoppningsvis med åldern, säger John Hagby.

Utställningen ”Brev till ditt yngre jag” kan ses i Kulturum till och med den 30 oktober.

LÄS MER:Özz först ut i Kulturum – höstens program är klart

LÄS MER:Fullt hus när konstrundan bjöd in till vernissage på slottet

ANNONS