Özz först ut i Kulturum – höstens program är klart

Dagbio, jazzcafé och Özz Nujen. Höstprogrammet för Kulturum är klart och bjuder på både det ena och det andra.
– En efterlängtad höst, säger programansvarig Maria Dahl.

ANNONS
|

Först var det corona med restriktioner under lång tid, därefter kom en stressig vår där framflyttade evenemang skulle samsas om tiden med nya bokningar. Först nu, hösten 2022, är saker och ting tillbaka till något som kan ses som normalt i Kulturum.

– Det känns fint att blicka fram emot denna evenemangshöst, den är efterlängtad efter en lång tid med undantag och restriktioner, säger Maria Dahl som är kultursamordnare i Partille kommun och som är huvudansvarig för programmet.

Özz är Laika

Hösten har redan smugit igång lite lätt men en tydlig kickoff är ändå Riksteaterns föreställning Laika där Özz Nujen spelar en man som återvänder till Jorden. Han betraktar människor och mänskligheten ur ett humoristiskt och poetiskt perspektiv och ger en röst åt dom som normalt sett inte hörs i samhället.

ANNONS

Därefter följer en späckad höst med allt från det populära jazzcaféet och dagbion till fotoutställningar och föreställningar på Stora scen och Maria Dahl har några personliga favoriter hon gärna vill tipsa om.

Stark biohöst

– Kulturskolan har clinic med de extraordinärt skickliga musikerna Emil Ernebro och Filip Jers, 123 Schtunk tolkar Strindberg på sitt vanliga, humoristiska sätt och så måste jag säga att biohösten ser bättre ut än på länge. Missa inte Där kräftorna sjunger!

Hela programmet finns att se på partille.se/evenemang och Maria Dahl passar på att skicka med en hälsning till alla som är intresserade av kultur.

– Kom gärna med tips om vad ni vill se framöver, säger hon.

LÄS MER:Guide: Här kan du vandra i Partille

LÄS MER:Här frodas Partilles unga musiktalanger

LÄS MER:Aly Bobo kammade hem vinsten i breaking

ANNONS