I år hämtas avfall på ordinarie dagar under jul och nyår.
I år hämtas avfall på ordinarie dagar under jul och nyår. Bild: Partille kommun

Inga ändrade tider för hämtning av avfall i jul och nyår

Ordinarie dagar gäller. Det är beskedet från Partille kommun om avfallshämtningen under jul och nyår. Men om det kommer snö kan det bli försenat.

ANNONS
|

Storhelger och röda brukar kunna ställa till det rejält för avfallshämtning där byte av dagar är mer regel än undantag. Men nu meddelar Partille kommun på sin hemsida att julen och nyåret 2022 kommer att klara sig helt undan förändringar i hämtningsschemat och att de ursprungliga hämtningsdagarna gäller.

Men OM det skulle fall sig så väl/illa att det blir en vit jul och att snön sedan ligger kvar in på 2023 så finns det risk att snö och halka försenar hämtningen något. Kommunen uppmanar då alla att låta kärlet stå framrullat till det är tömt.

Stängt på ÅVC i Öjersjö

I samma meddelande till allmänheten berättar kommunen också om öppettiderna för återvinningscentralen i Öjersjö under julledigheten. Normalt sett är centralen öppen sex dagar vi veckan med stängt söndagar men i år gäller följande för den som vill bli av med julklappskartongerna: ”I år är ÅVC stängd på julafton, juldagen och nyårsafton 2022 samt på nyårsdagen och trettondag jul 2023.”

ANNONS

LÄS MER:Trädgårdsavfall dumpas i diken och skog: ”Ett stort problem”

LÄS MER:Hämtar farligt avfall och second hand-fynd i farten – Jonsered nytt stopp

ANNONS