Eric Ericson tog hem ”Hela kändis-Sverige bakar” med Nour El-Refai.
Eric Ericson tog hem ”Hela kändis-Sverige bakar” med Nour El-Refai. Bild: Pressbild

Eric och Nour vann Hela kändis-Sverige bakar: ”Som en familj”

Efter en tuff final tog Eric Ericson och Nour El-Refai hem segern i Hela kändis-Sverige bakar. Ett av många startskott till Erics eget bageri.
– Jag blev ännu mer sugen på att baka, säger han.

ANNONS
|

Eric Ericson är nyss hemkommen från sin första löptur på drygt två år och tyckte det var ”jättejätteskönt”. En paus från succén med Brödfabriken i Jonsered och alla som vill gratulera till vinsten i TV4:s populära ”Hela kändis-Sverige bakar” vars finalprogram visades på måndagskvällen. Han minns tiden i programmet med stor glädje.

– Det var verkligen jätteroligt, framförallt att träffa de andra. Det blev som en stor familj där alla hjälpte varandra. Vi var smaksäkra men sämre på presentation, Morgan Alling hjälpte mig med det, säger han.

Ett startskott

Vinsten delas med Nour El-Refai, komiker och skådespelarkollega med Eric, som var den bästa lagkamrat han kunde tänka sig.

ANNONS

– Hon är ju underbar och blev väldigt bra på att baka. Väldigt duktig och rolig med smaker. Jag är mer en traditionalist så det var härligt att vara med när hon testade sig fram.

Medverkan i programmet var ett av flera startskott till det som blivit Brödfabriken i Jonsered, Eric Ericsons eget hantverksbageri som sedan öppning blivit en dundersuccé. I en sedermera bortklippt scen lovade han Tina Nordström att starta ett eget bageri.

Vinnarbakelse

– Vi tog i hand på det men det kom inte med och jag har faktiskt inte prata med henne om det efteråt heller. Programmet gjorde mig verkligen mer sugen på att baka och jag som mest bakat bröd fick en insyn i hur svårt och gott det kan vara med kondis.

I finalen fick de två paren baka varsin version av den klassiska Schwarzwaldtårtan och under onsdagen, veckans första öppningsdag, kommer Erics bakelseversion av vinnartårtan finnas till försäljning i Brödfabriken.

– De är inte riktigt klara ännu men vi har preppat en massa, säger han.

LÄS MER:Eric Ericson om brödsuccén: ”Tio gånger bättre än jag hoppats”

LÄS MER:Eric Ericson tävlar i Hela Kändis-Sverige bakar: ”Det var startskottet”

LÄS MER:Fikasugna vallfärdade till Brödfabriken – på premiären

ANNONS