Eric Ericson om brödsuccén: ”Tio gånger bättre än jag hoppats”

ANNONS

Han kommer ut ur sitt bageri med telefonen i högsta hugg men ingen svarar så han hinner sätta sig ner i fem minuter. Fem minuter, inte mer. Det ska bakas, ugnarna får göra skäl för namnet och Eric Ericson berättar att han igår jobbade mellan 05 och 21.30 och att han idag var på plats igen klockan 04. Det är alltså en trött Eric Ericson vi möter, trött men mycket lycklig.

Tio gånger bättre

När han öppnade sin livsdröm Brödfabriken i Jonsered i helgen var kön lång, mycket längre än han i sina bästa stunder hade kunnat föreställa sig på förhand.

– Ja, tio gånger mer! Det blev tio gånger bättre. Jag vill ju sprida glädje i Jonsered med mitt bröd och det känns som att alla var väldigt glada, säger han.

De långa köerna och allt folk gjorde såklart livet i bageriet ordentligt hektiskt och Eric sov som ett barn natten mellan lördag och söndag. Utmattad och tillfreds. Och tacksam över allt stöd och hjälp han fått under helgen.

– En kille kom för att hälsa på min bagare Frida och när jag kollade in i bageriet nästa gång så står han i full bagarmundering och hjälper till. Alexander Blomqvist, bagare han också, och något av helgens hjälte. Och Björn Ringdahl, som egentligen säljer bagerimaskiner, hjälpte till i disken och sa att han haft en av de roligaste dagarna någonsin. Jag är så tacksam.

Måste hem i tid

Allt bröd och alla frallor tog slut i helgen och måndag och tisdag har lagts på att komma ikapp med både bakning och fix i butiken. Onsdag morgon är det öppningsdags igen och Eric Ericson har en plan klar för hur han ska orka.

– I dag (tisdag) kan jag inte jobba lika länge, det går bara inte. Jag måste hem i tid, säger han.

LÄS MER:Poppels öppnar bryggeri i Göteborg – satsar vidare i Jonsered

LÄS MER:Det jäser i Brödfabriken inför öppning på lördag: ”Vi ser ut att gå i mål”

LÄS MER:Eric Ericson förverkligar dröm om hantverksbageri i Jonsered

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS