Då öppnar Lidl i Partille Port: ”Folk frågar hela tiden”

De fick nycklarna för några månader sedan och nu bygger de för fullt. 27 april 2023 öppnar Lidl i Partille Port.
– Vi håller tidsplanen, säger Lidls fastighetschef Christoffer Wennergren.

ANNONS
|

Partille Port, bostadsområdet intill Partille arena och den kommande simhallen, växer och växer och den ena grävmaskinen löser av den andra i sin iver att färdigställa denna nya stadsdel. Partille Tidning har tidigare kunnat berätta att livsmedelskedjan Lidl är en av hyresgästerna i bottenvåningen på det hus som byggs av Heimstaden. Den ursprungliga planen att öppna nu under hösten 2022 sprack men fastighetschefen på Lidl, Christoffer Wennergren, kan berätta att det snart är dags. 27 april öppnar butiken.

Andra kvartalet 2023

Den nyfikne kan ha sett att arbetet med att bygga inredningen till en butik redan är igång, något som också bekräftas av Lidl. De fick nycklarna för två månader sedan och är igång med att fixa och dona allt som behövs inför öppning.

ANNONS

– Vi arbetar för fullt med att förbereda lokalen och ser fram emot att hålla ett högt tempo så att vi ska kunna öppna under det andra kvartalet 2023.

Den första etappen av Partille Port, som räknas som ett av Sveriges största bostadsprojekt, står redan klart och innefattar såväl bostäder som en Coop-butik, restaurangerna Dunder Döner och Delissimo samt STC:s gym. I anslutning till detta byggs fler bostadshus och i bottenplan i ett av dessa, mittemot Delissimo och inåt ”torget”, kommer Lidl att öppna sin butik. Inte, som det såg ut på tidiga skisser, på hörnet mot Biltema längs Gamla Kronvägen.

– Vi har blivit försenade av olika anledningar, men sedan vi tog över lokalen för två månader sedan håller vi vår tidsplan. Vi vill inte stressa fram en nyöppning av en butik, utan är noggranna med att det ska bli så bra som möjligt för våra kunder, säger Christoffer Wennergren.

205 butiker i Sverige

Den tyska livsmedelskedjan Lidl startades redan på 30-talet och firar nästa år 20 år på den svenska marknaden. I dagsläget finns det 205 Lidl-butiker i landet. Butiken i Partille Port är en av flera nya som öppnas under jubileumsåret 2023 och enligt Christoffer Wennergren är intresset stort.

– Vi får förfrågningar varje vecka av Partillebor som vill handla i den nya butiken, jag är väldigt förhoppningsfull och ser verkligen fram emot när vi ska kunna öppna ett alternativ till högprisbutikerna även i Partille, säger han.

LÄS MER:Skattebetalarnas nota – efter nyckelstölden i Partille arena

LÄS MER:Ny gång- och cykelbro över E20 planeras: ”Länk mellan norra och södra centrum”

LÄS MER:Delissimo ynglar av sig – här öppnar de nytt i maj 2023

LÄS MER:Parkeringspusslet löst i Partille Port – simhall ut till allmän beskådan

ANNONS