Butterick’s har sålt skämtartiklar i Göteborg i över hundra år. Nu öppnar man en temporär filial i Allum.
Butterick’s har sålt skämtartiklar i Göteborg i över hundra år. Nu öppnar man en temporär filial i Allum. Bild: Måns Langhjelm

Anrika butiken öppnar pop-up i Allum

Inför Halloween flyttar en riktigt anrik spelare in i Allum och öppnar temporär butik. Det handlar om Butterick’s som försett svenskarna med maskeraddräkter, lösnäsor och pruttkuddar i över hundra år.

ANNONS
|

I Allum finns cirka 90 butiker, men i några av lokalerna har man inte några permanenta hyresgäster. Istället bjuder man då och då in aktörer att öppna upp temporära butiker, så kallade pop-ups.

Tidigare år har man släppt in popups bland annat i samband med högtider som jul och halloween, så att shoppingsugna kan handla pynt.

I år tänker man i samma banor, men den här gången har man släppt in en riktig gigant när det gäller skämt- och festartiklar. Det handlar om det anrika företaget Butterick’s.

Fokuserar på Halloween

Företaget körde en liknande satsning i Stockholmsområdet inför Halloween förra året.

– Vi ser fram emot att välkomna Butterick’s Pop-Up till Allum köpcentrum. Ett legendariskt och välkänt varumärke som vi är säkra på kommer att komplettera vår hyresmix och bidra med variation till våra tusentals besökare, säger Albert Aguilar Centrumchef Allum.

ANNONS

Exakt vad som går att köpa i butiken är oklart, men det blir fullt fokus på Halloweenprylar.

Buttericks’s har en lång historia och man öppnade sin första butik i den svenska huvudstaden 1903. Tio år senare öppnade man butik i Göteborg och den ligger kvar på samma plats än idag. Sedan dess har många besök butiken någon gång, när det vankats fest eller maskerad.

LÄS MER:Här är Jonsereds gamla butiker, restauranger och marknad

LÄS MER:Från Stockholms förort till Allum – nu öppnar Babas

LÄS MER:Kakelbutiken lämnar Furulund efter 30 år

ANNONS