Kakelbutiken lämnar Furulund efter 30 år

I helgen flyttade Interkakel ut sina sista saker från lokalen i Furulund, där företaget funnits sedan 30 år tillbaka. Det banar väg för nya bostäder på tomten.
– Det är klart att flytten sker med blandade känslor, säger Stina Järnfors, butikschef för butiken som från och med idag huserar i Gamlestaden.

ANNONS

Det har gått 30 år sedan Interkakel byggde sitt stora centrallager med tillhörande butik i Furulund centrum. I helgen lämnade företaget över fastigheten till de nya ägarna.

– Det är flera orsaker till att vi flyttar. Dels har vi byggt ett nytt centrallager i Alingsås, vilket gör att vi inte har samma behov i Partille. Dessutom är detaljplanen i förändring, så vi har valt att sälja fastigheten till Ikano Bostad, säger Stina Järnfors, butikschef på Interkakel.

100 nya bostäder på tomten

Bostadsutvecklaren Ikano Bostad planerar nu att ersätta den befintliga byggnaden med cirka 100 mindre lägenheter på tomten. Målet med nybyggnationen är att göra Furulund centrum till ett mer attraktivt område, samtidigt som Landvettervägen ska få en mer stadsliknande karaktär.

– Vi är glada över att få vara med och bidra till utvecklingen av Furulunds centrum. I dag är utbudet av små lägenheter inte så stort i Partille. Med vårt kvadratsmarta tänk kommer vi att komplettera bostadsutbudet i kommunen på ett bra sätt, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd-väst på Ikano Bostad i ett pressmeddelande.

När rivning och byggstart kan börja är än så länge oklart, då detaljplanen inte är antagen ännu. Totalt är sju byggaktörer inblandade i förändringen av Furulund centrum som omfattar betydligt mer än Interkakels tomt. För kakelföretaget betyder flytten slutet på en epok.

– Det är klart att det är blandade känslor. Vi har varit på samma adress i 30 år, och många av våra kunder har uppskattat att vi funnits just här i Partille. Men nu ser vi fram emot vårt nya liv i Gamlestaden.

LÄS MER:Stort intresse för bostäder i nya Magnoliahuset i Partille

LÄS MER:Stress på bomarknaden – här är mäklarens bästa tips

ANNONS