Action i Paradiset – Håkan Bråkan-storfilmen görs i Partille

Regn och lite rusk men ändå en massa action. Det var full fart när inspelningen av Håkan Bråkan skickade en villa in i Sune-världen och Partille Tidning fick vara med när det skulle åkas skateboard.

ANNONS
|

Vädergudarna hotar med ett kommande störtregn och på en återvändsgata i Paradiset gör sig filmcrewet redo för att kasta sig undan det annalkande vattnet. Men först behöver de bli klara med dagens scen där Håkan Bråkan, som spelas av Silas Strand, ska jaga bovar och banditer på skateboard.

– Smyg fram lite mer, säger regissören Ted Kjellsson och kallar tillbaka Silas och hela gänget till sina ursprungspositioner i buskarna och bakom kameran.

LÄS MER:Orgelmaraton i konserthus med lokala förmågor i finalen

Håkan Bråkan blir actionfilm

Håkan Bråkan är en fristående del i Sunes universum och kommer att handla om Sunes lillebrors kamp om att få vara med i en oerhört spännande dataspelstävling. Det blir komplikationer, det kör ihop sig en hel del och till slut vilar hela grannskapets varande på Håkan Bråkans axlar. Låter det spännande? Det kommer det att bli.

ANNONS

– Vi gör en actionfilm, alltså verkligen action. Om Sune-filmerna är barnens Solsidan så är tanken att Håkan Bråkan ska bli barnens Die Hard, säger regissören Ted Kjellsson i en kort paus mellan tagningarna.

”Sune är romcom, Håkan Bråkan Die Hard”

Han, tillsammans med manusförfattaren Thobias Hoffmén, är handplockade för att sätta fart på grejerna och när Partille Tidning är på besök så är också Hoffmén det. Han hälsar på inspelningen för första gången och känner sig i sammanhanget något överflödig.

– Haha, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra här. Mitt jobb är ju gjort sedan lång tid tillbaka men jag ska träffa Ted och några av skådisarna jag känner och hänga och snacka lite. Jag skrev den förra Sune-filmen, Uppdrag Midsommar, och nu är det Håkan Bråkan som gäller, säger han.

– Sune är mer romcom och Håkan Bråkan den unga, galna sidokaraktären. Nu får han blomma ut ordentligt. Det är så roligt att få skapa något från scratch och göra det äventyrligt, säger Thobias Hoffmén.

LÄS MER:Triumfglassarna vi minns – och helt glömt bort

Filmserien om Sune har setts av rekordmånga

Vid ett utebord på baksidan sitter producenten Malin Söderlund från bolaget Unlimited Stories och äter sin lådlunch. Hon är projektets spindel och ser till att allt händer när och där det ska. Unlimited Stories har gjort de senaste årens Sune-filmer till veritabla tittarsuccéer och i dagarna har Malin fått ett besked som gjort henne extra glad.

– Över 200 000 har sett Sune – Uppdrag Midsommar som vi släppte på bio mitt under hårda coronarestriktioner, det är vi fantastiskt glada över. Det gör att vi tror stort på Håkan Bråkan också och den går upp på årets bästa biodag: juldagen 2022.

Hyrvillan ska bli Anderssonsk

Malin Söderlund visar runt i den hyrda villan där produktionen har gjort i ordning så att allt ska se ut som att det är familjen Anderssons hem på riktigt. På kylskåpet sitter en veckokalender med datum för familjemedlemmarnas aktiviteter och på väggarna sitter familjebilder med skådespelarnas ansikten i alla åldrar. Ett digert jobb för scenografen.

– Vi har flyttat runt en del möbler och fått ganska fria händer för att bygga upp något som passar oss. Allt som ska synas i bild måste kunna matcha den värld som är Håkan Bråkans, säger Malin och visar en bokhylla i Håkans rum där den övre delen är full av huvudpersonens leksaker medan den nedre, som aldrig filmas, ger plats för villaägarens vuxenböcker.

På gatan utanför är Håkan Bråkan klar med sitt och lämnar över till sin stunt double som ska åka skateboard för att jaga bovarna som stuckit iväg med en skåpbil. Och apropå Andersson, ur bilen ramlar en av skurkarna ut och visar sig vara Per Andersson i keps och arbetsoverall.

– Klart du får ta en bild. Eller får du det förresten?

Skateboarden rullar kvickt längs vägen och tagningen sitter nästan direkt. Resten av dagen ska filmas inomhus och trots att de mörka molnen kommer allt närmare är faran över.

LÄS MER:Loppisfyndet innehöll dold fotosamling: ”Kul att bli igenkänd”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS